Connect Sverige · Event · Connects Digitala Entreprenörsfrukost

Connects Digitala Entreprenörsfrukost

Vi intervjuar John Elvesjö! Uppfinnare och medgrundare av Tobii, ett företag som är världsledare inom eyetracking. Resan startade i mammas källare berättar John. Kom och lyssna på Johns och företagets historia.

Sedan grundandet 2001 har Tobii gått från en liten svensk start-up till världsledaren inom eyetracking. Idag är Tobii noterat på Nasdaq Stockholm och har över 1 000 anställda. Vi har kommit långt, men inte ens hälften så långt som vi planerar att gå.

Tobiis historia började 2001 när tre svenska entreprenörer - John Elvesjö, Mårten Skogö och Henrik Eskilsson – förstod potentialen med eyetracking. ”Vi kan få bättre kunskaper om mänskligt beteende! Och vi kan hjälpa människor att kommunicera! Vi kan till och med komma att ändra hur människorna interagerar med datorer genom att göra enheter intelligentare och mottagliga för påverkan!” 

De tre entreprenörerna grundade Tobii med ambitionen att omvandla företag och människors liv med ny teknik som anpassas till mänskliga beteenden.

Den första innovationen presenterades ungefär ett år senare. Det var världens första plug and play-enhet för eyetracking, och det blev snabbt ett eftersökt verktyg inom forskarvärlden tack vara dess möjlighet att ge unika kunskaper om mänskligt beteende. Produkten innebar starten för affärsenheten Tobii Pro. Du han läsa mer om historien här.

Datum

12 nov

Tid

07:30 - 09:00

Region

Öst

Plats

DIGITALT

Typ

Nätverksträff

Våra partners