Connect Sverige · Event · Crash course, nyfiken på att investera i startups?

Crash course, nyfiken på att investera i startups?

Är du nyfiken på att involvera dig i startups som investerare? Vara entreprenör på ett nytt sätt? Dela med dig av dina erfarenheter för att hjälpa ett nytt bolag växa samtidigt som du får vara med på resan? 

Att vara affärsängel (som det kallas när man går in med egna medel och inte investerar genom en stor fond eller liknande) är en speciell och utvecklande resa. Som medlem i Connects investerarnätverk, vilket är det största med aktiva affärsänglar i Sverige, får man träffa uppåt 100 bolag om året som vi kvalitetssäkrar. Du får lära känna andra som investerar och antingen lära sig grunderna i att investera i bolag genom vår investerarutbildning eller vidareutveckla sina kunskaper genom workshops och seminarier. 

Crash course: Vad innebär det att vara investerare?
Under detta seminarium kommer vi att ge dig en introduktion till vad det innebär att bli affärsängel. Vi tittar på hur du kan använda din erfarenhet som hävstång till investeringar i bolag som dessutom behöver någon som du – och hur ett sådant samarbete kan se ut. 

Du får svar på saker som

  • Vad krävs av mig för att bli investerare (både ekonomiskt och i engagemang)? 
  • Vad är tjusningen med att investera i olistade bolag? 
  • Vad kan du bidra med i bolag som du tror på? Hur kan du bli en värdefull rådgivare och/eller styrelsemedlem?
  • På vilka olika sätt kan man investera i olistade bolag?
  • Hur fungerar medlemskapet i Connects investerarnätverk och hur går det till när man får möta alla de bolag Connect jobbar med? 

Om Connects Investerarnätverk
I Connect Sverige Region Väst investerarnätverk finns individer från hela Västra Götalandsregionen näringsliv (och Sveriges i det nationella nätverket). Det kostar 5100kr/år att vara medlem och du förväntas investera minst 250 000kr/år. Vi har mellan 8-12 “pitchar” (där entreprenörerna presenterar sina bolag), utbildningar och andra träffar för att hålla igång communityn och ge er så många chanser som möjligt till goda affärer. 

Praktisk info
Vi erbjuder detta seminarium vid två tillfällen, ett digitalt och ett fysiskt:

  • FYSISK TRÄFF 15 mars, kl. 13.00 i Östra Hamngatan 16 United Spaces (anmälan nedan)
  • DIGITAL TRÄFF 17 mars, kl 13.00 i Zoom (anmäl dig till detta event här)

Om du har frågor kan du maila Manolo Obaya

Nyfiken på vårt investerarnätverk? Här kan du ta en närmare titt

Intresserad av investerarutbildningen direkt? Anmälan till vårens utbildning är ej öppen än men du kan kontakta Manolo Obaya för att visa intresse. 

Datum

15 mar

Tid

13:00 - 14:00

Region

Väst

Stad

Göteborg

Adress

Östra Hamngatan 16

Typer

Event

Kalender

Google

Värd

Lägg till eventet i din kalender

Våra partners