Connect Sverige · Skåne · Tillväxtplanen

Tillväxtplanen

Ett program som hjälper 10 utvalda företag att öka sin tillväxt och stärka sitt nätverk, och ett samarbete mellan Sparbanken Skåne och Connect.

Nästa grupp börjar till hösten – hör av dig för att ansöka om en plats!

Anmäl intresse

En tillväxtresa i 6 steg

Tillväxtplanen är ett koncentrerat program där du under 6 tillfällen träffar experter från våra partners i en grupp med 8-10 andra företagsledare och får nya perspektiv och kunskap om relevanta områden för att öka ditt bolags tillväxt.

Med dig från programmet får du din egna tillväxtplan med identifierade åtgärder och tillvägagångssätt för att öka tillväxten i ditt bolag, samt ett utökat nätverk för dig själv.

 

I ett nötskal

Under detta halvår får du stöd av experter för att genomlysa ditt företag och stärka ditt ledarskap, samtidigt som du lär känna andra entreprenörer på samma resa.

Du får …

 • 6 träffar under 8 månader
 • Varje modul fördjupar sig inom ett tillväxtområde med kunskap & verktyg
 • Kl 10 – 15 en gång i månaden hos Sparbanken Skåne i Lund
 • Expertföreläsningar
 • Teorier om affärsutveckling, strategier och ledarskap i framkant
 • Bolla tankar med andra entreprenörer
 • Rundabordsamtal och diskussioner med andra företagsledare
 • Kostnadsfritt för Sparbanken Skånes kunder och Connects medlemmar, för andra 29 800kr

För vem?

I programmet deltar bolagets grundare eller VD tillsammans med ett utvalt team (bestående av t.ex. investerare, styrelsemedlemmar eller annan chef) som ska arbeta med er strategiska utveckling.

För att delta behöver ni:

 • Ha ert säte i Skåne
 • Ha en omsättning på >5 miljoner
 • Vilja få ett professionellt stöd för att nå uppsatta mål
 • Ha fokus på strategier som ökar bolagets värde
 • Ha mandat att genomföra strategiska förändringar

Expertföreläsningar

En rad partnerföretag och individer från Connects nätverk kopplas på varje workshop för att dela med sig av spetskunskap och erfarenheter.

Du får ta del av relevanta teorier om affärsutveckling, strategier och kunskap om ledarskap i framkant, och lämnar programmet stärkt med rätt och uppdaterad kunskap, verktyg och relationer med experter som kan stötta er framåt.

Med hjälp från Connect så har vi fått en tydlig plan

När det gäller det tillväxtkliv vi står inför så lever vi i en föränderlig värld och vi vill alltid förändras och utvecklas – tillväxt är motorn i vår verksamhet, det är det som driver oss framåt. Med hjälp från Connect så har vi fått en tydlig plan på hur vi ska göra detta.

Johan Branmark

VD Herrljunga Cider

Connect har inte bara ett fantastiskt nätverk.

De är professionella och hjälpsamma för att hitta nya skräddarsydda vägar och lösningar. De har ett engagerat driv i att hjälpa företagare se och identifiera problem samt hitta rätt anpassade hjälpmedel för att strukturera upp eller komma vidare där man kanske kört fast. Jag tar mest med mig en vidgad vy av företagande, strukturell planering, alternativa och innovativa problemlösningar, samt alla nya kontakter jag fått genom Connect.

Linn Winolf

VD WeAreTheGrey

De som handplockats att sitta i vår panel var mycket kunniga.

De hade olika bakgrund som gav oss en bred feedback och lyfte relevanta frågor, vilket var till stor hjälp när vi skulle identifiera olika risker i en osäker situation och hitta vägen framåt. Av panelen fick vi höra att vi har en stabil grund som handlar om hur ägarna tänker och att vi investerar tillbaka i verksamheten. Vi diskuterade dock hur vi ska tänka framåt och var vårt fokus bör ligga. Genom processen fick vi en check på att vi hade koll på alla väsentliga områden och att vi inte missat något, vilket kändes betryggande.

 

Ellen Braun

Business Developer & HR, ETP Kraftteknik

För oss har processen gett oss en bra 360° genomgång av vår tillväxtplan, vi är redo att skala upp!

Vi har i flera workshops gått igenom viktiga områden för att kunna ta nästa steg ut i världen.  Den avslutande kompetenspanelen var fantastiskt bra och värdefull för oss på Tendium.

Hannes Dernehl

VD Tendium

Jag har dragit lärdom av vad andra gått igenom.

När jag gick in i processen med Connect var jag inriktad på att få mer kompetens in i bolaget. Då hade jag varit verksam i 27 år och insåg att nu måste vi börja bygga bolaget. Det jag mötte i processen var människor som så oerhört frikostigt delar med sig av råd. Processen mynnade ut i att jag träffade en kvinna som sedan blev vår första VD. Det var inte riktigt det jag räknade med i processen med Connect, men det blev effekten av det.

Anna Martinsson

Grundare av Savolax

Nästa entreprenör

Anmälan

Anmäl ditt intresse att delta genom att fylla i dina kontaktuppgifter i formuläret. I fältet ”Region” väljer du ”Syd”.

Nästa om gång av programmet går till hösten men du kan ansöka om en plats redan nu.

Vid frågor, välkommen att kontakta Connects affärsutvecklare Ellinor Wessel Söderström på email eller tel: 0703-898849.

Programmet görs i samarbete med vår huvudpartner Sparbanken Skåne.

Våra partners

Vi samarbetar med över 150 partners från hela Sverige. Här nedan ser du ett urval av dem.