Connect Sverige · Våra erbjudanden · Connect Investment Readiness Program

Connect Investment Readiness Program

Ni söker kapital för att boosta er resa – vi vet vilka fallgropar du behöver undvika och hur du stänger din runda enligt plan. Hos oss blir du investment ready på riktigt.

Ett unikt program

Programmet vänder sig till er som vill ta in externt ägarkapital för att växa och utvecklas. Till er som har höga ambitioner och tänker stort.

Genom oss får du en erfaren affärsängel som mentor, möjligheten att testpitcha ditt investeringsförslag för en panel med investerare som ger skarp feedback.

Mot programmets slut får ni presentera ert investeringserbjudande för Sveriges största affärsängelnätverk som inkluderar de flesta och mest relevanta investerarna i regionen.

Detaljerna

Programtid: 8 veckor
Nästa batch: Nästa batch startar 14/9 och ansökan stänger 27/8 efter en antagningsprocess i slutet av augusti. Du anmäler ditt intresse genom att maila en pitchdeck till Jonatan Tops.
Innehåll: 5 workshops med fokus på finansieringsresa, presentationsmaterial, bolagsvärdering, Due Diligence och avtalsvillkor vid investering.
Deltagande: Platserna är begränsade. 5 startups väljs ut 4 gånger per år
Urval: Urval sker efter kriterierna nedan och sökande bolag får besked senast 1 april.
Pay-it-forward: Connect är en ideell förening. Medlemskap kostar 2500kr/år. Om en investering tas in inom ett år från programstart tillkommer en fast pay-it-forward på 30 000 kr som möjliggör samma process för kommande startups.

Vill du bli investeringsredo?

För att bli antagen behöver du ha:

  • En skalbar affärsmodell
  • Hög ambitionsnivå
  • Målmarknad på över 100 miljoner
  • MVP på plats
  • Bildat AB med säte i Skåne

Anmäl intresse!

Stämmer det här in på dig och ditt företag så är du varmt välkommen att anmäla dig. 

Antagning till nästa batch stänger 27/8 och du anmäler ditt intresse genom att maila en pitchdeck till Jonatan Tops.

(Vad är en pitchdeck och vad ska finnas med i en sådan? Här hittar du vårt cheat-sheet.)

Connect överträffade våra förväntningar.

Vi upptäckte själva under processens gång att det var svårt att nå ut till privata investerare. Med hjälp av Connect kunde vi nå ut till dem på ett effektivt sätt och få upp deras intresse. Resultatet blev att vi kunde utöka rundans storlek till 8 miljoner kronor och dessutom få in investerare med rätt profil i bolaget.

Axel Hellström

VD, DialogTrail

Det blev 4,5 miljoner!

Ursprungligen sökte vi 3,5 men eftersom vi fick ett jättefint gensvar fick vi även lyckan att välja och ta in mer när vi hade chansen.

Emelie Strömshed, Anatomic Studios

Entreprenör

Nu lyfter vi!

Tack vare investeringen på 5 miljoner som kom in via Connect har vi kommit igång. Nu är det spikrak accelerationskurva rakt uppåt och nu lyfter vi!

Micael Törnblom

Cyto365