Connect Sverige · Event · Connectdagen 2023

Connectdagen 2023

Tillsammans skapar vi en fantastisk Connectdag med fokus på framtiden! Vi kan redan nu utlova värdefullt och ett brett nätverkande med gäster från hela vårt stora nätverk, ett härligt scenprogram

Connectdagen 2023 – Anmälningstiden har gått ut och det är fulltecknat!

Om du är sen med din anmälan, maila anna.linner.bassani@connectsverige.se direkt för ev lösning.

Dagens tema: Invecklat eller utvecklat?

När allt snurrar på i ett rasande tempo kan det vara svårt att hänga med i svängarna! Vi ställs inför nya discipliner, obegripliga begrepp, tekniska innovationer som är lika avancerade som banbrytande och därtill förväntas vi kunna jonglera generationsdifferenser lika enkelt som distansarbete. Det är inte lätt att vara entreprenör 2023, men är det verkligen så invecklat? Är det kanske inte bara utvecklat?

Under dagen möter vi, såväl på scen som i mässform, aktörer som hjälper oss att navigera i det invecklade, utvecklade.

Tillsammans hos vår eventpartner Kajskjul 8 skapar vi en fantastisk Connectdag med fokus på framtiden! Vi kan redan nu utlova värdefullt och ett brett nätverkande med gäster från hela vårt stora nätverk. I minglet skapas samtal med spännande diskussioner. På scen bjuder vi på inspirerande föreläsningar och givetvis kommer vi med stolthet att dela ut pris till ”Årets Connectföretag” och årets ”Connectare”.

Program

14.00 Dörrarna öppnas för mingel och nätverkande. Ta dig något gott att dricka i baren och besök våra utställare
15.00 Scenprogram med inspirerande föreläsare på scen och prisutdelning
15.30 Årets Connectföretag & Årets Connectare koras med efterföljande samtal
16.00 Scenprogram fortsätter med mer triggande, inspirerande föreläsningar
17.00-19.00 Mingel, nätverkande och go stämning

Scenprogram

Anna Petersson, Partner Manager för AI Sweden

Ingen kan ha missat  uppståndelsen kring vad AI faktiskt kan prestera. Allt ifrån de automatiskt genererade texter som börjar bli en del av vår vardag  till mer spektakulär AI som till och med vinner drönartävlingar mot utbildade människor.

En del av oss är oroliga och ser det invecklade, lite skrämmande. Andra ser bara möjligheter och naturlig utveckling. Så frågan är: hur tar vi höjd för framtidens AI och vad ska vi förbereda oss på?

Anna, som är innovationschef och ansvarig för AI-området hos våra vänner på HighFive Innovationsarena i Halmstad, benar ut vissa frågor, samtidigt som hon ställer nya till oss.

Per Hulthén, Industridoktorand på Chalmers

På temat Invecklat eller utvecklat leder Per Hulthen oss in på ämnet “Vad händer långsiktigt med våra svenska startups?”

Per sätter svenska startup-företag i en internationell kontext och gör spännande jämförelser för att se hur det går för dem långsiktigt, jämfört med andra startups i omvärlden. Blir de utvecklade eller invecklade? Hur spelar vårt mindset och vår svenska kultur in i de val vi gör och hur klarar våra startups att resa nödvändigt kapital?

Efter Pers seminarium ges möjlighet till intressanta dialoger runt en tydlig frågeställning som Per presenterar för oss.

Amad Raja, chef kompetensförsörjning, Västsvenska Handelskammaren

Hur vinner man kampen om arbetskraft och rätt resurser när de ungas preferenser ibland känns svårbegripliga och invecklade? I våras släppte Västsvenska Handelskammaren rapporten Gig- eller guldklocka? 

På scen möter vi Amad Raja som utifrån rapporten pratar om de utmaningar vi kan uppleva men framför allt de möjligheter arbetsgivare  står inför tillsammans med dagens unga. Om vi byter tankesätt och ser dem som mindre invecklade och mer utvecklade kan vi göra oss så pass attraktiva att vi inte bara lockar de unga utan också behåller dem!

Årets Connectföretag och Årets Connectare

På scen möter vi årets vinnare och får höra mer om dem i en vinnarintervju.
Förra årets vinnare av Årets Connectare, Gitta Hertzman Perez, och Årets Connectföretag, Herrljunga Cider, delar ut priset.

 

Missa inte årets Connectdagen och se till att redan nu bjuda med en vän du vill ska få bli en del av Connects fantastiska nätverk!

Datum

26 oct

Tid

14:00 - 19:00

Region

Väst

Stad

Göteborg

Adress

Kajskjul 8, Packhusplatsen 11

Typer

Event

Kalender

Google

Värd

Våra partners