Connect Sverige · Tillväxt

Hållbar tillväxt

Det är ingen tillfällighet att framgångsrika företag tar in utifrån-perspektiv. Med Connects metod ser du ditt företag med helikopterperspektiv, fattar bättre beslut och når dina mål på kortare tid.

Anmäl intresse

Boosta tillväxten

  • Är det dags att utveckla och ta nästa steg?
  • Behöver ni hålla konkurrenterna på behörigt avstånd?
  • Står ni inför betydande verksamhetsbeslut?

Att se sig själv med klara ögon är inte alltid helt enkelt. Vi hjälper er att få utifrånperspektiv, så att ni kan fatta bättre beslut och nå era mål snabbare.

Var är ni?

Det är lätt att bli hemmablind efter ett tag. Andras ögon på verksamheten ger oftast en rätt så träffsäker och sanningsenlig bild av utgångsläget.

Vart ska ni?

Det krävs att man vet vart man är på väg för att kunna ta ut kompassriktningen. Connects coacher ställer de där frågorna som gör att ni kan hitta er utstakade väg mot målet.

Hur gör ni?

Analys är A och O. Bra beslut bygger på gedigna underlag och fakta. Med stöd från näringslivet får ni ta del av ovärderlig spetskompetens, mångårig erfarenhet, stor klokskap och andras misstag och framgångar

När är ni redo?

Efter tre månader har ni handlingsplanen på bordet – välgrundad och genomtänkt. Er tillväxtresa kan börja!

Bli matchade med rätt personer

Vi ser till att ni blir matchade med rätt personer från näringslivet som med välvilja och generositet hjälper till att visa på hur företaget ser ut med andras ögon och bidrar med råd för att förstärka, förbättra, förändra och förädla.

Det enda som krävs av er är en stark vilja att utveckla bolaget i en positiv riktning, en stor portion lyhördhet och en gnutta mod. Här går startskottet och ni får den nödvändiga vitamininjektion som gör att ni fattar bättre beslut och når era mål på kortare tid, undviker förödande felsatsningar, lär känna spännande människor och får mer tid över till annat.

Anmäl intresse

Att ta hjälp var det absolut bästa vi kunde göra.

Jag skulle rekommendera detta till alla som är i liknande sits. Man får riktigt bra hjälp av proffs som vet vad de håller på med. Hade vi inte anlitat Connect och Coompanion hade det garanterat gått fel någonstans i processen för vårt ägarskifte. Så det känns väldigt tryggt och bra att ha dem i ryggen.

Esbjörn Toresson

Frösö Byggnadsplåtslageri AB

De som handplockats att sitta i vår panel var mycket kunniga.

De hade olika bakgrund som gav oss en bred feedback och lyfte relevanta frågor, vilket var till stor hjälp när vi skulle identifiera olika risker i en osäker situation och hitta vägen framåt. Av panelen fick vi höra att vi har en stabil grund som handlar om hur ägarna tänker och att vi investerar tillbaka i verksamheten. Vi diskuterade dock hur vi ska tänka framåt och var vårt fokus bör ligga. Genom processen fick vi en check på att vi hade koll på alla väsentliga områden och att vi inte missat något, vilket kändes betryggande.

 

Ellen Braun

Business Developer & HR, ETP Kraftteknik

Processen hade en tydlig struktur och genomförandet gjordes i högt tempo.

Vi har även fått bra support av Connects mentor längs vägen. Arbetet har förutsatt stort engagemang från oss som bolag och att vi redan från start involverade hela företaget för att snabbt kunna ta oss vidare till en konkret handlingsplan. Speciellt uppskattat var även den advisory board, med representanter från olika delar av näringslivet, som vi fick feedback från under resans gång.

Bo Edsberger

VD Taxi Göteborg

Connect har inte bara ett fantastiskt nätverk.

De är professionella och hjälpsamma för att hitta nya skräddarsydda vägar och lösningar. De har ett engagerat driv i att hjälpa företagare se och identifiera problem samt hitta rätt anpassade hjälpmedel för att strukturera upp eller komma vidare där man kanske kört fast. Jag tar mest med mig en vidgad vy av företagande, strukturell planering, alternativa och innovativa problemlösningar, samt alla nya kontakter jag fått genom Connect.

Linn Winolf

VD WeAreTheGrey

Vi är väldigt nöjda med processen.

Den var nödvändig för att vi skulle ta oss själva tid att snacka ihop oss om det viktiga i vår affärsplan. Connect är mycket enkla att samarbeta tillsammans med och har snabba kommunikationsvägar. Jag upplever att de har ett tydligt fokus på att hjälpa företag att växa! Mentorn hjälpte oss att förbättra vår affärsplan och tänka till alla delar några steg till. Det är väldigt bra med ett bollplank under en lite längre period för att hjälpa till att fokusera på rätt saker.

Simon Rybrand

VD Eddler

Connect ger oss en plattform för framtiden.

Det är alltid viktigt för företag att tänka och planera framåt. När vi anlitade Connect funderade vi mycket över vår strategi och vilka delar vi skulle satsa på. Processen med Connect ger oss först och främst en genomgång och diskussion om var vi befinner oss idag och vad vi ska göra för att kunna möta framtiden imorgon.

Anders Hultmark

VD, Provexa

Jag har dragit lärdom av vad andra gått igenom.

När jag gick in i processen med Connect var jag inriktad på att få mer kompetens in i bolaget. Då hade jag varit verksam i 27 år och insåg att nu måste vi börja bygga bolaget. Det jag mötte i processen var människor som så oerhört frikostigt delar med sig av råd. Processen mynnade ut i att jag träffade en kvinna som sedan blev vår första VD. Det var inte riktigt det jag räknade med i processen med Connect, men det blev effekten av det.

Anna Martinsson

Grundare av Savolax

Nästa entreprenör

Väx med Connect

Drömmer du om ökad vinst? Fler anställda? Mer frihet? Tillsammans med vårt engagerade nätverk och unika tillväxtprocesser tar vi dig dit du vill snabbare och bättre.

53%

genomsnittlig ökning av omsättning hos de bolag vi jobbat med

295

företag når sina drömmål årligen genom våra processer

39%

ökning av antal anställda hos bolag som vi jobbat med

Redo att växa?

  • Har du viljan, drivet och förmågan att tänka nytt?
  • Har ditt företag potential att växla upp?
  • Har ni en skalbar affärsmodell och ambitionen att öka omsättningen med minst 25%?

Ta första steget mot framgång nu. Kontakta oss så berättar vi mer om hur Connect i din region kan hjälpa just dig.

Våra partners

Vi samarbetar med över 150 partners från hela Sverige. Här nedan ser du ett urval av dem.