Connect Sverige · Event · Connects Investerarutbildning Vol 2

Connects Investerarutbildning Vol 2

Ta nästa steg som investerare och fortsätt vara en del av Sveriges största aktiva investerarnätverk med vår diplomerade fortsättningsutbildning. Du som alltså har gjort dina första investeringar i onoterade bolag och deltagit i Connects investerarutbildning, här kommer nu Connects fortsättningsutbildning.

Nästa steget på utvecklingsstegen

Connects investerarutbildning ger dig rätt kompetens och förutsättningar för att investera i onoterade tillväxtbolag. Denna utbildningen är till för dig som redan har gjort har gjort ett par investeringar och som vill lära mer.

I denna fördjupningsutbildning får du fördjupad kunskap, de verktyg och nätverket du behöver för att göra smarta investeringar, saminvestera med andra och känna dig trygg i din roll som investerare.

En unik fördjupningsutbildning
Man gör fler lyckade investeringar och känner sig tryggare i sin roll som investerare med rätt kompetens. Vår erfarna kursledare guidar dig och likasinnade deltagare igenom utbildningen och efter avslutet är du redo att ta nästa steg som investerare. Som medlem i Connects Investerarnätverk får du kontinuerlig möjlighet att träffa spännande kapitalsökande startups på våra investerarträffar i hela landet.

Under två halvdagar fokuserar vi på:
I första delen tittade vi mycket på begrepp, värderingar, och grundläggande strategier som du som investerare kan ha.
I denna fördjupningsdel fokuserar vi på nästa del på din resa som investerare. Vilka faktorer avgör om dina investeringar blir framgångsrika? Hur påverkar erbjudandet, affärsmodellen, teamet, finansieringen och ”timing” bolagets möjligheter till framgång? Hur kan du som investerare analysera dessa faktorer och hur de samverkar.

Vi fördjupar oss också i värdering av företag i tidig fas, samt hur du kan räkna på din ägarandel av företaget över tid. Vi belyser även att sätta upp och arbeta med den så kallade cap table som en del i analys- och värderingsarbetet. Vi diskuterar också J-kurvan och andra modeller för att bättre kunna förstå ett företags utveckling över tid.

Vi diskuterar även vidare om due diligence och vilka strategier du som investerare kan ha i det arbetet. Vi träffar även i denna utbildning ett bolag på plats som ni deltagare får analysera, och arbeta med enligt en case modell. Vi avslutar även utbildningen med ett antal ”tips och trix” när du som investerare skall gå från analys av bolag till verklig investering. Vad ska du konkret tänka på vägen dit, men vi belyser även din roll efter investeringen.

Upplägget
Datum:
Utbildningen genomförs under två halvdagar, 6 och 13 november.
Del 1
När: 6 november kl 13:00 – 17:00
Värd & Plats: BDO, Lilla Badhusgatan 2 411 21 Göteborg

Del 2
När: 13 november kl 12 – 17 (inklusive gemensam lunch)
Värd & Plats: BDO, Lilla Badhusgatan 2 411 21 Göteborg

Kostnad
5000 kr (för dig som är medlem i Connects Investerarnätverk)

Avanmälan senare än 14 dagar debiteras 100%.

Vill du veta mer om vad det innebär att vara med i Connects affärsängelnätverk? Klicka här för att läsa mer på vår webbplats. Frågor om utbildningen och praktiska detaljer rörande denna? Kontakta Anna Linner Bassani or Manolo Obaya

Om kursledaren

Kursledare Stefan Lindholm driver bland annat ett företag inriktat mot förvärvsfinansiering och företagstransaktioner. Stefan har lång erfarenhet som investment manager med fokus på expansion av teknikbolag. Stefan har bland annat arbetat som investeringsansvarig för Industrifonden i västra Sverige och som Investment Director på Eqvitec Partners. Stefan tar med sig sina många års erfarenhet av stora investeringar, chefspositio­ner och styrelsearbete till Connects investerarutbildning.

 

Datum

6 nov

Tid

13:00 - 17:00

Region

Väst

Stad

Göteborg

Adress

Lilla Badhusgatan 2, Våning 6,

Typer

Utbildning

Kalender

Google

Värd

Lägg till eventet i din kalender

Våra partners