Connect Sverige · Event · Connects Investerarutbildning volym 1 hösten 2024

Connects Investerarutbildning volym 1 hösten 2024

En utbildning både för dig som är helt ny som investerare och dig som redan är igång men som vill uppdatera dina kunskaper.

Fler lyckade investeringar med rätt kompetens

I rollen som investerare krävs det idag inte bara tillgång till kapital. Alla branscher är under ständig utveckling och för att förbättra både dina chanser att få ta del av tillväxtföretagens framgång samt möjligheterna att få saminvestera med andra erfarna investerare, behöver du hålla dig uppdaterad och informerad – och vår investerarutbildning gör dig till en ännu bättre investerare och samarbets­partner.

Connects investerarutbildning ger dig rätt kompetens och förutsättningar för att investera i onoterade tillväxtbolag. Utbildningen är även till för dig som redan är investerare men som vill lära dig mer och uppdatera dina kunskaper. Vi ger dig verktyg och kunskap för att bli en bättre investerare och samarbetspartner så att du kan göra fler lyckade investeringar.

En erfaren kursledare och likasinnade deltagare ger dig de bästa förutsättningarna för att dela kunskap och erfarenheter. Efter utbildningen är du redo att investera och får möjlighet att träffa spännande kapitalsökande bolag genom Connects nätverk.

Vill du veta mer om investerarnätverket, kanske genom att prova på att delta på en investerarträff, hör av dig till Manolo Obaya.

Om utbildningen

Datum: Utbildningen genomförs under tre halvdagar, 18 & 25 september samt 3 oktober.

Urval av innehåll: Investeringsprocessens förlopp, Riskanalys/riskhantering, Syndikering, Due Diligence, Skarpt case/pitch från bolag, Att bygga ett dealflow, Roller och ansvar, Styrelsearbete, Exit & Utvärdering av skarpt case.

Kursupplägg

Del 1
Introduktion med fokus på begrepp, värdering & strategier
När: 18 september kl 13:00 – 17:00
Värd & Plats: KPMG, Vikingsgatan 3, Göteborg

Del 2
Skattejuridik, värdering, exit & ett skarpt case presenteras
När: 25 september kl 12 – 17 (inklusive gemensam lunch)
Värd & Plats: KPMG, Vikingsgatan 3, Göteborg

Del 3
Juridik, redovisning av grupparbete/Investerings PM + en av Connects affärsänglar delar med sig av sin investeringsstrategi
När: 3 oktober kl 13 – 18:30 (inklusive gemensam AW)
Värd: Wesslau & Söderqvist, Magasinsgatan 18a, Göteborg

Kostnad

  • 10 000kr (inkl. både utbildningen och 1 års medlemskap i Connects Investerarnätverk)
  • 5 000kr (om du är medlem i Connects Investerarnätverk)

Avanmälan senare än 14 dagar debiteras med 100%.

Om kursledaren

Kursledare Stefan Lindholm driver bl.a. ett företag inriktat mot förvärvsfinansiering och företagstransaktioner. Stefan har lång erfarenhet som investment manager med fokus på expansion av teknikbolag. Stefan har bland annat arbetat som investeringsansvarig för Industrifonden i västra Sverige och som Investment Director på Eqvitec Partners. Stefan tar med sig sina många års erfarenhet av stora investeringar, chefspositio­ner och styrelsearbete till Connects investerarutbildning.

Vill du veta mer om vad det innebär att vara med i Connects affärsängelnätverk? Klicka här för att läsa mer på vår webbplats. Frågor om utbildningen och praktiska detaljer rörande denna? Kontakta Anna Linner Bassani eller Manolo Obaya

 

Datum

18 sep

Tid

13:00 - 18:00

Region

Väst

Stad

Göteborg

Typer

Event

Kalender

Google

Lägg till eventet i din kalender

Våra partners