Connect Sverige · Event · Crash course, nyfiken på att investera i startups? (Digital)

Crash course, nyfiken på att investera i startups? (Digital)

Under vårat digitala seminarium kommer vi att ge dig en introduktion till vad det innebär att bli och vara affärsängel.

Är du nyfiken på att involvera dig i startups som investerare? Vara entreprenör utan att själv behöva jobba? Dela med dig av dina erfarenheter för att hjälpa ett nytt bolag växa samtidigt som du får vara med på resan? 

Att vara affärsängel (som det kallas när man går in med egna medel och inte investerar genom en stor fond eller liknande) är fantastiskt roligt. Som medlem i Connects investerarnätverk, vilket är det största med aktiva affärsänglar i Sverige, får man träffa upp emot 100 bolag om året som vi kvalitetssäkrat innan. Du får även lära känna andra som investerar och antingen lära dig grunderna i att investera i bolag genom vår investerarutbildning eller vidareutveckla dina kunskaper genom workshops och seminarium.

Crash course: Vad innebär det att vara investerare?

Under detta seminarium kommer vi att ge dig en introduktion till vad det innebär att bli affärsängel. Vi tittar på hur du kan använda din erfarenhet som hävstång till investeringar i bolag som dessutom behöver någon som du – och hur ett sådant samarbete kan se ut.

Under denna stund får du svar på saker som

  • Vad krävs av mig för att bli investerare (både ekonomiskt och i engagemang)?
  • Vad är tjusningen med att investera i olistade bolag?
  • Vad kan du bidra med i bolag som du tror på? Hur kan du bli en värdefull rådgivare och styrelsemedlem?
  • På vilka olika sätt kan man investera i olistade bolag?
  • Hur fungerar medlemskapet i Connects investerarnätverk och hur går det till när man får möta alla de bolag Connect jobbar med?

Om Connects Investerarnätverk

I Connect Sverige Region Västs investerarnätverk finns individer från hela Västra Götalandsregionens näringsliv (och Sveriges i det nationella nätverket).
Det kostar 5100 kr/år att vara medlem och du förväntas investera minst 250 000kr/år. Vi har mellan 8-12 “pitchar” (där entreprenörerna presenterar sina bolag), utbildningar och andra träffar för att hålla igång communityn och ge er så många chanser som möjligt till goda affärer.

Praktisk info

Vi erbjuder detta seminarium och intro vid fyra tillfällen under hösten – två digitala och två fysiska. De kommer att hållas på engelska.

DIGITAL TRÄFF  8 september eller 20 oktober, kl. 13.00 i Zoom

OBS! Nedan anmäler du dig till digitalt seminarium den 20 oktober!

Har du frågor? Kontakta Manolo Obaya.

Datum

20 oct

Tid

13:00 - 14:00

Region

Norr / Öst / Sverige / Syd / Uppsala / Väst

Stad

Zoom

Adress

Digitalt i Zoom

Typer

Utbildning

Kalender

Google

Värd

Lägg till eventet i din kalender

Våra partners