Connect Sverige · Event · Syndikeringsutbildning – FULLBOKAD

Syndikeringsutbildning – FULLBOKAD

Syndikering. Ett begrepp som rymmer många möjligheter men inte alltid känns helt tillgängligt eller självklart för alla investerare. Under denna tredelade utbildning reder vi ut vad det innebär att syndikera, saminvestera med andra, och hur man faktiskt går till väga. Read More

Syndikering. Ett begrepp som rymmer många möjligheter men inte alltid känns helt tillgängligt eller självklart för alla investerare. Under denna tredelade utbildning reder vi ut vad det innebär att syndikera, saminvestera med andra, och hur man faktiskt går till väga.

Du möter andra investerare som nått framgångar genom att investera tillsammans och kommer att dela med sig av sina erfarenheter. Du får får också samarbeta med, och komma närmare, ett helt gäng med andra investerare i nätverket – kanske kommer ni så pass väl överens att utbildningen mynnar ut i framtida samarbeten och syndikering?!

Under tre tillfällen träffas vi hos vår partner Wesslau Söderqvist Advokatbyrå (WSA LAW). Tillfällena leds av Peter Algar, ansvarig för WSA:s M&A-verksamhet i Göteborg och Borås. Deras erfarna jurister guidar oss igenom alla stegen i syndikeringsprocessen och en skatteexpert ansluter för att ge sina bästa tips.

 

Innehåll & tider

Tillfälle #1 (24 maj)

Här bekantar vi oss med begreppet “syndikering” som investeringsform. Vad innebär det? Vilka är för- och nackdelarna? En investerare från Connects investerarnätverk deltar och ger sin syn på och upplevelsen av att syndikera med andra.

08.15 Frukost tillsammans
08.30-09.15 Workshop med WSA
09.15-09.25 Fikapaus
09.25-10.00 Workshop med WSA

Tillfälle #2 (31 maj)

Nu går vi igenom själva strukturen. Vad är för- och nackdelarna med olika upplägg från ett juridiskt perspektiv? Ska man exempelvis starta ett gemensamt holdingbolag eller ha separata bolag? En skatteexpert ger insikter kring vilka vägar och val som är mest fördelaktiga, hur man planerar inför en exit redan från början, och hur kan utdelningsstrukturen se ut?
Vi diskuterar även olika former av tillväxtfinansiering såsom aktieägartillskott, lån, sweat equity och konvertibler.

08.15 Frukost tillsammans
08.30-09.15 Workshop med WSA
09.15-09.25 Fikapaus
09.25-10.00 Workshop med WSA 

Tillfälle #3 (7 juni)

Dags för pappersarbetet! Hur ser de vanligaste avtalen och dokumenten? Vi fokuserar här på investeringsavtalet och aktieägaravtalet men kan även komma att beröra andra dokument såsom bolagsordningen.
Under utbildningen finns utrymme för diskussioner och samtal. Vi lär oss både av WSAs experter och varandra under dessa tillfällen och avslutar sista tillfället med en trevlig lunch.

14.15-16.30 Workshop med WSA
16.30-18.00 Mingel och After Work (hos WSA)

För de deltagare som vill finns möjlighet till ytterligare ett tillfälle den 14 juni då vi går igenom eventuella frågor och funderingar, fortsätter att lära känna varandra och kanske till och med planerar en syndikering tillsammans.

Extra tillfälle #4 (14 juni) 

För de som vill finns möjlighet till en mer avslappnad återträff den 14 juni hos WSA då vi tar upp frågor som kan ha uppstått, diskuterar och utbyter tankar, samt bollar vad vi tyckte om bolagen som pitchade under Connects investerarmöte den 2 juni.

Praktisk information

När: 24 maj, 31 maj, 7 juni (samt eventuellt en återträff 14 juni för de deltagare som vill)
Tid: 08:15-10.00 tillfälle 1 + 2 och 14.15-16.30 tillfälle 3 (+ AW till 18.00)
Var: Hos Wesslau Söderqvist, Magasinsgatan 18A, Göteborg
Kostnad: Kostnadsfritt för medlemmar i Connects Investerarnätverk
Avbokning: Om du avbokar senare än 3 dagar innan utbildningen börjar (21/5) så tar vi en no-show avgift på 1500kr. Connect är, som du vet, en icke-vinstdrivande organisation. Vi kommer donera eventuella no-show avgifter till Räddningsmissionen.

Datum

24 may

Tid

08:15 - 12:30

Region

Väst

Adress

Magasinsgatan 18A, Göteborg

Typer

Utbildning

Kalender

Google

Värd

Våra partners