Connect Sverige · Investerare – Uppsala

Investeringar med hjärta och hjärna

Bli en del av Uppsala Investerarnätverk och träffa andra investerare, både affärsänglar och våra investeringspartners.
Här möter du årligen 16-20 spännande bolag i ett kvalitetsäkrat dealflow.

Jag vill bli medlem i investerarnätverket

Uppsala Investerarnätverk

Investerarnätverket kopplat till Connect Uppsala kännetecknas av sin familjära och goda stämning. Nätverket består av ca 80 personer och utgörs både av affärsänglar men även representanter från våra investeringspartners: Almi Invest, Coeli, LF Uppsala, LSI Scale-up, SLU Holding och UU Invest.

Delta på investeringsmöten, middagar och after works för att skapa nya kontakter och fördjupa dina relationer med andra investerare.

Här skapar vi tillsammans förutsättningar för lyckade investeringar!

Kvalitetssäkrat dealflow

Hos oss möter du årligen 16-20 bolag som genomgått vår process Språngbrädan. På så sätt säkerställer vi att du möter bolag som är redo att ta in kapital.

Nationell koppling

Som medlem i Connect får du access till alla bolag som pitchar hos oss nationellt. Genom vår digitala plattform Dealum kan du syndikera med investerare runt om i landet. Connect affärsängelnätverk består av ca 600 investerare och är störst i Sverige.

Utvecklas med oss

Genom utbildningar, föreläsningar och studiebesök kan du öka din kompetens och utvecklas hos oss. Att kunna möta och utvärdera bolag tillsammans med andra investerare skapar nya insikter och hjälper dig i ditt beslutsfattande.

Många möjligheter för investerare

Genom årliga investerarträffar och pitch-event får du alla möjligheter att hitta rätt bolag för dina investeringar. Vi kvalitetssäkrar bolagen i förväg. Du väljer vem du vill investera dina pengar i.

1 174 MKR

ökning av aktiekapital hos bolag som pitchat genom oss

662

investerare i nätverket

36

investerarträffar årligen i hela Sverige

66%

av bolag som pitchar reser kapital

Investerar­utbildning med Connect och LSI

Tillsammans med LSI (Life Science Invest) har vi på Connect skräddarsytt en utbildning för dig som vill investera i tidiga onoterade bolag.

Vår investerarutbildning certifierar runt 30-40 investerare årligen.

Här får du grunderna till hur du ska tänka kring värdering, avtal, och utvärdering av bolag, både genom riktiga case och gästföreläsare inom tex juridik.

Jag vill veta mer om utbildningen

Jag skulle verkligen rekommendera de som vill bli investerare i Connects nätverk att gå med.

Det är verkligen en organisation och ett nätverk där man får träffa andra investerare, lär sig mycket om processen, lär sig hur man saminvesterar och sen så får man träffa väldigt många spännande bolag.

Ann-Charlotte Beckman

Investerare

Connect är ett fantastiskt community där jag på ett effektivt och trevligt sätt möter nya spännande bolag.

På bara några timmar hinner jag se ett antal pitchar, nätverka med entreprenörer och träffa andra ängelinvesterare. Ett koncept som passar mig perfekt! Att resa kapital för ett ungt bolag är ofta en utmaning. Där ger Connect den perfekta supporten för att snabbare bli redo för investment.

Anna Langåker

Investerare

Huvudanledningen till att jag gick med i Connects ängelnätverk

var att jag ville kombinera min kompetens med kapital för att öka hävstången på mitt kapital.

Värdet man får av att vara med i nätverket är ett dealflow. Är jag inte med i Connects ängelnätverk så kanske jag går miste om vissa bolag som kanske skulle kunna vara nästa miljardbolag så att för mig är det en självklarhet att vara med i Connects ängelnätverk.

Filip Larsson

Investerare

Connect ser till att ha en hög kvalité på bolagen som de väljer att presentera.

Det är något som underlättar för mig som investerare. Som aktiv investerare i Sydsverige är Connects nätverk ett måste för att komma i kontakt med intressanta bolag.

Michel Massadakis

Investerare

Om det är någon som funderar på att investera i onoterat så tycker jag verkligen man ska gå med i Connect.

Här får man ett dealflow som är väldigt svårt att skapa på andra sätt och man får stödet och kompetensen i nätverket.

Det största värdet med att vara med i Connects investerarnätverk är dels möjligheten att få tillgång till alla dessa bolag, det är ju fantastiskt, men jag skulle påstå att nätverket och min egen kompetenshöjning är ännu mer värt.

Martin Engström

Investerare

Connect har ett gediget nätverk av investerare

De sitter på mycket kompetens och har bra koll på dynamiken i startup-världen. Som investerare uppskattar man att Connect organiserar ett antal investerarmöten per år där vi får träffa bolag som är kvalitetssäkrade och som är i behov av kapital och tilläggs kompetens, för att accelerera tillväxtfasen. Utöver detta organiserar Connect ett antal nätverksmöten med aktuella innehåll som gör att man bygger på sin egen kompetensbas.

Tommy G Klein

Investerare

En samlingspunkt med större flöde av investeringar än jag hinner hitta själv.

Som investerare i Connect får jag möjligheten att träffa inte bara entreprenörer som brinner för sina affärsidéer utan även andra investerare och kan på sätt bredda mitt eget nätverk.

Jakob Janukiewicz

Investerare

Nästa investerare

Connects Investerar- barometer

För att få en bild av hur riskkapitalmarknaden för tidiga investeringar ser ut frågar vi halvårsvis våra investerare om hur de påverkas av det som sker i deras omvärld och hur de ser på framtiden. 

Läs rapporterna och analysen

Bli medlem hos oss!

  • Möt spännande startups
  • Syndikera och samverka med andra
  • Öka din kompetens och utvecklas

Vi välkomnar dig oavsett bakgrund eller tidigare kunskap av investeringar. Här kan du hjälpa bolag framåt med både kapital, kompetens och kontakter.

Kontakta oss för medlemskap.

Partners

Vi samarbetar med över 150 partners från hela Sverige. Här nedan ser du ett urval av dem.