Connect Sverige · Nyheter · Anatomic Studios tar in 4,5 miljoner

Anatomic Studios tar in 4,5 miljoner

”Det blev 4,5 miljoner! Ursprungligen sökte vi 3,5 men eftersom vi fick ett jättefint gensvar, fick vi även lyxen att välja och kunde ta in mer nu när vi hade chansen.”

Anatomic Studios är alumnen till Connect som nyligen tog in en hel miljon mer än de ursprungligen tänkt sig efter att ha pitchat inför Connects Investerarnätverk. Detta i sig är en fantastisk bedrift. Och så kan det gå när man är ett riktigt fantastiskt bolag med helt rätt produkt, ett guldteam och tålamodet att vänta in rätt investerare.

Men det är inte bara denna investeringsrunda som gör dem till det perfekta exemplet på hur det kan bli när Connect-modellen fungerar som bäst. Anatomic blev utvalda till Årets Språngbrädebolag 2019 samtidigt som deras mentor blev Årets Mentor 2019. Efter denna milstolpe pitchade de inför nätverket både under hösten 2019 och våren 2020, men väntade in rätt investerare.

Mångfacetterad matchning
”Att ta in en investering handlar om så mycket mer än bara pengarna. Att få in personer som har dels rätt nätverk och kompetens men som vi också klickar med och kände att vi ville ha med på resan, gjorde att det känts värt att processen har tagit lite tid. Har man den möjligheten och utrymmet i sitt bolag att låta det ta tid för att hitta rätt person så är det värt det”, säger Emelie Strömshed, Creative Director och en av grundarna till Anatomic, när vi pratar med dem om framgången.

Connect Syds partner Edument träffade Anatomic under ett av våra pitchevent och är en av de huvudinvesterare som nu går in och blir en del av resan vidare.

”Bakom Anatomic Studios står människor med extremt goda värderingar, och i samband med deras häftiga produkt har de en spännande framtid som vi på Edument gärna är med och satsar på”, säger Acke Salem, VD på Edument.

Tillsammans med bland annat Wellstreet Ventures, investerare från Queen Investoch Sydsvenska profiler så som Mette Gross och Connect-investeraren Pål Svensson, har Anatomic fått en grupp av investerare som besitter just olika kompetenser och kan tillföra värdefulla pusselbitar på resan vidare.

”Vi ligger i gränslandet mellan olika branscher – mode, teknik, medicinteknik – så vi var verkligen i behov av att få in rätt kompetenser som passade just oss”, konstaterar Christian Veraeus, VD och också medgrundare till Anatomic Studios.

Satsar med stormsteg
”Det blev 4,5 miljoner! Ursprungligen sökte vi 3,5 men eftersom vi fick ett jättefint gensvar, fick vi även lyxen att välja och kunde ta in mer nu när vi hade chansen. Vi kommer först och främst satsa på att utöka automation och skalbarheten i de arbetsprocesser vi har för att erbjuda våra produkter till fler användare och förbereder oss även för att göra en större internationell lansering”, säger Emelie Strömshed.

Under 2020 tar de steg vidare och vi kommer mest troligt få se mycket mer av Anatomic i framtiden, både hemmavid och på den globala marknaden.

Vi på Connect passade på att gratta och ta ett samtal med dem om den stora och glada nyheten…

Tillbaka till alla nyheter