Connect Sverige · Nyheter · Äntligen IRL – Connect Syd satsar stort på fysiska event

Äntligen IRL – Connect Syd satsar stort på fysiska event

Det är dags att blåsa liv i de Skånska mötsarenorna efter att restriktionerna äntligen har släppt och Connect storsatsar på fysiska träffar igen med nyanställd eventansvarig. Claudia Morales kommer senast från MINC och tar under våren ett helhetsgrepp kring Connects events, ansvarar för att ta fram nya koncept och kommer utveckla ”gästresan” för nätverket.


Claudia, varmt välkommen som ny Connectare! Hur hittade du till oss och vad har du gjort innan du började här?

“Ja, det måste varit ödet! Jag blev faktiskt tipsad av två personer oberoende av varandra, tittade närmare på tjänsten och insåg att uppdraget att ta ett helhetsgrepp om en av mötesplatsaktörerna i Skåne var precis vad jag ville röra mig åt.

Jag kommer från en tjänst på MINC där jag jobbat med två projekt som riktat sig mot nyuppstartade bolag och spelindustrin. I somras blev jag färdig med min eventkoordinatorsutbildning och efter en tjänst där jag fått jobba mest med mindre event var det dags för mer ansvar i en lite mer genomgripande roll där jag får satsa mer.

Jag älskar entreprenörsbranschen, den är både kul, intressant och inspirerande, så det känns verkligen kul att få stanna kvar inom den och stärka mötesarenorna för entreprenörer i regionen.”


Och det är vi glada för! Vad är det som är så härligt med entreprenörsscenen?

“Jag gillar känslan av att genom mötesplatser och event kunna få människor att hitta varandra, hitta nya idéer och inspireras, stöta på nya möjligheter och just känslan av att det i stunden händer saker runt omkring en som är en rörelse framåt är fantastiskt.

Lite extra roligt är det med matchningen mellan entreprenörer och investerare, att få ha varit en del av deras process och deras möte peppar och inspirerar lite extra. Dessa bolag satsar verkligen, de brinner för vad de gör, och det sätter alltid igång idéer hos mig med om att någon gång starta eget eller skapa något helt själv.”


Den känslan känner vi igen väl! Har du någon hemlig dröm eller företagsidé som bara väntar på rätt läge att få komma till liv?

“Ja, faktiskt. Jag kommer från Kristianstad men har en Chilensk bakgrund. Från den Chilenska kulturen har jag med mig mycket, men extra där är maten och att man samlas många människor, vänner och familj, och värmen i dessa sammanhang. Mat ska alltid finnas när man träffas, och jag har tagit det lite som min mission senaste åren att lära mig alla mamma och mosters traditionella maträtter och är faktiskt riktigt grym på att laga mat.

Så min hemliga dröm är att skriva en bok – en bok med alla dessa underbara rätter som ska ätas runt ett stort bord där många har samlats och stämningen är varm.”


Wow! Den boken köper vi definitivt. Och vi hoppas att du tar med dina skills inom matlagning och ser till att Connect bjuder på kanonmat från och med nu! Apropå det, vad tycker du kännetecknar en bra mötesplats?

”Som sagt så är god mat är superviktigt och något jag är uppväxt med. Jag har fått lära mig att mat samlar människor, men också vikten av att vara en bra värd och noga se till att alla har det bra. Värdskapet är viktigt och framförallt att hitta bandet i mötesplatsen – den röda tråden, matchningen mellan människorna och känslan som binder samman allt.

Jag tycker att när man lämnar ett event så ska man känna att man har mer energi än när man kom. Något ska ha väckts, kanske inspiration eller en idé som kläckts. Hela gästresan är viktig! Det är inte en enda stund, utan hela upplevelsen från start till slut som blir det folk tar med sig.”

Det ska bli riktigt spännande att utveckla våra mötesplatser med dig. Har du någon tanke på vad du vill satsa på hos Connect under våren?

”Jag har massor med idéer! Älskar och kan uppskatta lagom stora tillställningar, att det är många som möts och man har tänkt på hela kund- eller gästresan. Detaljer gör mycket! Har varit med om hur man kommer till ett event utan några förväntningar men går därifrån med en riktigt positiv upplevelse tack vare att någon tänkt igenom allt från det stora till det lilla, så det ska jag ta med mig under våren.

Sen ska det bli superkul att blåsa liv i investors meet-ups, något större pitch event med nya kreativa idéer, givande nätverksträffar och bara fysiska mötesplatser i allmänhet!”

Blir du nyfiken på Connects mötesplatser? Du hittar alla event inne i vårt kalendarium.

Tillbaka till alla nyheter