Connect Sverige · Nyheter · Charlotte Persson ny VD för Connect Syd

Charlotte Persson ny VD för Connect Syd

Styrelsen i Connect Syd har utsett Charlotte Persson till ny VD för verksamheten. Charlotte tillträder den 13 februari och ersätter Maria Eckerwall som agerat interims-VD under hösten 2022.

Bakom sig har Charlotte Persson en 20 år lång entreprenörsresa med ledande befattningar inom flertalet bolag och kommer senast från rollen som VD och medgrundare till Awaio, en lösning för smartare kontor. Innan dess har hon bland annat varit Försäljningschef och VD för familjeföretaget RUBN som verkar inom belysning – med fabrik och kontor i Skåne och med kunder internationellt.

Att Charlotte erbjöds VD-rollen beror delvis på hennes breda erfarenhet inom bolagsbyggande, av kapitalanskaffning och samarbeten med både partners och investerare. Men hon har även en god inblick i det lokala innovationssystemet, vilket även det är en fördel. På det personliga planet föll vi för hennes visioner och drivkrafter kring företagande generellt och inte minst ambitionen att tillsammans bygga ett mer hållbart företagande och näringsliv. Vi i styrelsen är glada att ha Charlotte på plats och ser mycket fram emot vårt samarbete.” säger Johan Gunnars, Ordförande för Connect Syds och Connect Sveriges styrelser.

Att Connect skiljer sig från ett vanligt företag och med sina närapå 15 000 medlemmar är en unik, nationell nätverksorganisation – var delvis varför Charlotte ville bli en del av Connect.

Jag dras till tanken av ett starkt community där alla som medverkar har något att vinna och känner ett stort engagemang för att bygga och fördjupa relationer. Ju större möjlighet vi skapar för relevanta möten, desto mer nytta och värde får vi av varandra. Jag ser Connect som en motorväg mellan bolag, investerare och partnerföretag som alla ges möjligheten att växa med sitt behov och budskap inom nätverket – både lokalt i Södra Sverige och genom hela Connect Sverige.

Charlotte tillträdde tjänsten i veckan (13/2 2023) och du kan hälsa henne välkommen via charlotte.persson@connectsverige.se.

Tillbaka till alla nyheter