Connect Sverige · Nyheter · Connect-alumnen House:ID reser 7,5 Mkr och lanserar en ”Automagisk” app för bostaden

Connect-alumnen House:ID reser 7,5 Mkr och lanserar en ”Automagisk” app för bostaden

Connect-alumnen House:ID gjorde en Språngbräda Fokus och presenterade sitt case för Connects affärsänglar under 2020 och för nationella nätverket på Hela Sverige Pitchar i Januari 2021.

Nu har House:ID stängt sin pre-seed runda på 7,5 Mkr bl.a. via Connects ängel nätverk i Stockholm och lanserat den första versionen av House:ID appen som samlar all information om din bostad på samma plats.

Vi pratade med entreprenörerna Pontus Andersson och Mikael Olsson om House:IDs framgångar, resan framåt och tips för kapitalanskaffning.

Ni var med i Connects processer 2020 och har nu lanserat beta version av er app där man som bostadsägare kan samla all information om huset digitalt. Berätta mer.

House:ID är en samlingsplats för allt till bostaden. Alla privatägda bostäder har ett ID. House:ID är gratis (med möjlighet till Premium konto) för att alla skall kunna komma åt information om sin bostad och allt däri. Du verifieras som ägare till bostaden med BankID, vilket gör att information som gäller bostaden aldrig behöver förflyttas mellan konto. Din personliga egendom tar du däremot med dig mellan bostäder. House:ID är för den lata som ändå vill ha stenkoll då du redan idag kan hämta hem information om över 2 miljoner produkter från kända varumärken som FM Mattsson, Alcro, Siemens, Samsung, Sonos, Contura, INR och många, många fler. Utöver det så hämtar du hem intyg, protokoll, ritningar helt automatiskt. För att ha koll på ekonomin och försäkringsvillkor så kan du inte bara koppla kvitton till produkter utan också hämta hem villkor för banklån och försäkring att jämföra med andras verkliga villkor.

Ni reste en kapitalrunda på 7,5 Mkr i början på året. Hur ser resan ut framöver? Marknaden / Appen / Partners / Kommande rundor?

Marknaden behöver byggas och det tar vi sats att göra nu så ladda ner och börja bygga ditt husID och sprid gärna ordet till så många som möjligt. Vi arbetar väldigt nära våra partners och deras kunder för att göra tjänsten bättre men också för att bygga marknaden för House:ID. Appen kommer utvecklas och laddas med ännu fler features och verktyg som gör det enkelt att underhålla och utveckla bostaden.

I planen så ligger det en runda till hösten, vilket vi kommer ta beslut på inom kort.

House:ID påbörjade er kapitalanskaffningsprocess i början på 2020 och stängde rundan på 7,5 Mkr i början på 2021. Har ni några specifika råd till andra entreprenörer som söker pengar för att utveckla en MVP produkt?

Vi hade kunnat släppa en MVP långt tidigare som då hade varit helt manuell. Den stora barriären för att ha full koll är att man inte vill lägga ner för mycket tid och att man definitivt vill få något tillbaka ganska omgående. Därför valde vi att lansera en ”RVP”, Relevant Viable Product, där användaren kan hämta mycket information automatiskt och få omedelbar bekräftelse (i vårt fall bonuspoäng på allt du gör i ditt HusID). Men vi har givetvis massor av mer vi vill utveckla.

Gällande kapitalanskaffning så skall man våga tacka nej när det inte känns rätt. Och då behöver man ha med i planerna att det tar tid.

Tillbaka till alla nyheter