Connect Sverige · Nyheter · Connect Syd välkomnar Advokatbyrån Gulliksson som ny partner!

Connect Syd välkomnar Advokatbyrån Gulliksson som ny partner!

Connect Syd har fått en ny partner, nämligen Advokatbyrån Gulliksson. De har varit aktiv medlem inom Connect sen länge, men har nu beslutat att fördjupa sin relation med oss och bidra ännu mer till entreprenörernas framgångsresor – från ax till limpa.

Med en imponerande erfarenhet och expertis inom entreprenörskap och innovation, kommer Advokatbyrån Gulliksson, genom deras samarbete med Connect, att erbjuda värdefull rådgivning och stöd till våra medlemmar under hela deras resa – från att idéer föds och skyddas till att de förverkligas och växer till framgångsrika företag.

Vi tog nyligen ett samtal med Emma Johansen, Erik Esaiasson och Mikaela Gisslen från Advokatbyrån Gulliksson där de berättade mer om deras tankar kring samarbetet och hur de vill bidra till Connects nätverk framöver.

Berätta om er! Vad är er stora styrka, er superpower? Hur jobbar ni med entreprenörer och entreprenörskap?

“Advokatbyrån Gulliksson är en affärsjuridisk byrå med en bred kompetens. Historiskt bedrev vi verksamhet tillsammans med patentbyrån Ström & Gulliksson och vi har alltid varit en ledare inom immaterialrätt (IP). Men vi har även djup expertis inom allt från företagsöverlåtelser, investeringsrundor, incitamentsprogram och allmän bolagsrätt. Vi jobbar ofta med företag där immateriella rättigheter är centrala för affärsmodellen. Vår unika koppling till och gemenskap med en patentbyrå särskiljer oss kompetensmässigt från andra advokatbyråer och är något våra kunder ofta kan dra nytta av. Så, en riktig dunderpartner, särskilt om man har ett bolag med IP i grunden!

 ”Och det där med “partner” är viktigt – vi ser verkligen värdet i att stötta startups genom hela deras resa – från innovation till potentiell exit – skapa långsiktiga relationer och bli ett riktigt stöd som inte bara finns där i kris och släcker bränder utan som engagerar sig i affärsidéerna och grundarnas vision på djupet,” säger Erik Esaiasson.

Genom att integrera juridiken som en naturlig del av affärsmodellen och skapa tydliga strategier för hantering av känslig information och rättigheter, skapar vi en konkurrensfördel för våra kunder.

Varför partner till just Connect? Och hur kan vi skapa värde tillsammans för regionens startups?

Vi har en lång historik som medlemmar inom Connect, erfarenhet från olika branscher och deltagit på många Språngbrädor men känner att vi ville öka vår närvaro och aktivitet inom föreningen och nätverket. Så partner kändes som nästa naturliga steg! 

Vi vet att en riktigt bra juridisk partner är en viktig del av entreprenörsresan och vi vill stötta startups med vår kunskap och erfarenhet, gärna vara med redan från start. Genom att delta i innovationsmiljöer som Connect, IDEON med flera, bidrar vi till kunskapsspridning och ser det som en möjlighet att knyta kontakter med lovande företag, säger Erik.

Vi erbjuder skräddarsydda paketlösningar inom olika områden för startups som är tillgängliga till rimliga priser för att stödja tidiga bolag Att nå ut med dessa erbjudanden till entreprenörer som behöver dem ska bli spännande.

Genom vårt partnerskap vill vi dela vår kunskap och verkligen investera vår tid och engagemang i bolag med stor potential. Kan vi dela med oss av vår erfarenhet och kunskap till alla de startups och entreprenörer som jobbar med Connect, kan vi skapa värde för alla!

Vad ser ni fram emot under partnerskapet?

Att träffainnovativa entreprenörer och höra vad som är på gång inom Connect-nätverket, samt att identifiera intressanta företag och idéer som är på väg upp. Bygga nya relationer, helt enkelt!

Tillbaka till alla nyheter