Connect Sverige · Nyheter · Connect Syd välkomnar Kodexe som ny partner

Connect Syd välkomnar Kodexe som ny partner

Connect Sverige Region Syd, ett av Sveriges ledande företagsnätverk, välkomnar Kodexe, en digitaliserings- och transformationsfirma, som sin senaste partner. Detta partnerskap gör Kodexes kompetens tillgänglig för de startups som är kopplade till Connects nätverk och kompletterar den kompetens som redan finns i nätverket på ett värdeskapande sätt.

Möt Kodexe!

Kodexe har specialiserat sig på att hjälpa större B2B-företag med att digitalisera sin verksamhet och tar fram digitala lösningar för att skapa kundnytta och värde.

”Vi vill effektivisera internt, göra det möjligt för våra kunder att vara proaktiva och serva sina kunder på rätt sätt. Vi jobbar väldigt brett med digitalisering och kan bygga vad som helst, men det blir ofta plattformar av olika slag för att synka system med varandra, tex e-handelsplattformer, kundportaler, integrationer mellan system med mera.

Vi kopplar helt enkelt ihop allt från baksidan för att det ska bli effektiva flöden och processer, effektiviserar för företagen, och skapar en bättre kundresa för kunden.”, säger Caroline Sjöholm, VD för Kodexe.

Kodexe och Connect Syd: En gemensam vision

Både Connect Syd och Kodexe delar en gemensam vision om att stödja och utveckla värdet startups får ta del av genom Connect.

“Vi vill bredda erbjudandet mot startups, vara med på resan, och verkligen bidra med relevanta verktyg, kompetens och kontakter. Många av våra tidigare partners har kompetens som rör bolagsbyggandets mer “hårda” delar, men för att göra en bolagsresa behövs fler aspekter.

Kodexe har det entreprenöriella i ryggraden och jobbar med digitalisering på ett sätt som verkligen kan vara värdefullt för många av de startups vi jobbar med. Vi är väldigt glada över att de valt att bli partner till Connect och ser fram emot att presentera dem för och involvera dem i nätverket.”, säger Charlotte Persson, VD Connect Syd.

Samarbetet tar fart i höst med sikte på att att skapa ett ännu starkare och mer dynamiskt nätverk.

”En självklar miljö att finnas i”

Kodexe har valt att bli partner med Connect Syd av flera anledningar.

Främst vill Kodexe vara en del av en miljö som främjar kreativitet och innovation.

”Vi behöver vara i den här miljön för att bli nyskapande och kreativa. Vi är entreprenörer i grunden och att vara med i Connect är något vi kan stå för. Om vi ska vara med någonstans så är det här!”, fortsätter Caroline.

De vill även kunna stödja och påverka nätverket på ett meningsfullt sätt.

”Vi vill vara partner av flera anledningar. En är att vi kan stötta och påverka, ha mandat att hjälpa till där det behövs.”, säger Caroline Sjöholm, VD för Kodexe.

Sist, men inte minst, tror Kodexe att de kan bidra mycket med sina kompetenser och erfarenheter.

”Vi har ett venture capital-ben i verksamheten där vi är med och bygger från början – en entreprenör kommer till oss med en idé och vi har det tekniska kunnandet för att realisera den. Vi ser att många har pengar och drömmen men inte den tekniska kompetensen för att bygga rätt från början, för att bygga hållbart och skalbart”, förklarar Caroline.

Om du vill veta mer om Connect Syd och Kodexe, besök Connect Sveriges hemsida eller Kodexe.

För mer information, kontakta:

Charlotte Persson, VD Connect Syd
Email: charlotte.persson@connectsyd.se

Caroline Sjöholm, VD Kodexe
Email: caroline.sjoholm@kodexe.se

Tillbaka till alla nyheter