Connect Sverige · Nyheter · ”Det känns som att jag har genomgått en intensiv skola inom företagande!”

”Det känns som att jag har genomgått en intensiv skola inom företagande!”

Nya öppna dörrar och nya kontakter. Det, och mer, är vad Christoffer Diehl fått ut av Språngbrädan. Hans resa mot entreprenörskapet började som Leg. Ortopedingenjör  för människor. År 2007, när Christoffers hund skadade sig, insåg han att det saknades effektiva hjälpmedel för att underlätta läkningen efter ortopediska operationer och skador  för våra fyrbenta vänner.

”Vi skapade en ortos till min hund och insåg att veterinärvården låg långt efter människors när det gällde detta,” berättar Christoffer. Tillsammans med sitt team arbetade han då med att bygga upp marknaden, och år 2013 grundade han Scandi Orthopedic, ett företag som fokuserar på ortopediska hjälpmedel för djur.

Resan har varit lång, men nu distribueras Scandi Orthopedics produkter till nästan alla djursjukhus runt om i Sverige. Trots framgången känner Christoffer nu att det är dags att skala upp med investerare och hoppas kunna anställa fler medarbetare för att kunna nå ut till många andra länder.

Vi hade möjlighet att samtala med Christoffer om hur hans resa har varit hittills och hur han ser fram emot framtiden efter sin tid på språngbrädan.

Hur hittade du till Connect och Språngbrädan?

”Jag genomgick en ettårig exportkurs med Business Sweden där jag träffade många andra entreprenörer. Det fanns ett antal personer som hade tagit in investeringar för att skala upp sina verksamheter och jag fick värdefulla tips från dem. Vi lärde känna varandra väl och skapade en plan för att jag skulle kunna skala upp min egen verksamhet, sen var det min rådgivare där som hade kontakt med Connect och själv tyckte att det var en bra idé att jag skulle gå med. Så, på det sättet blev jag introducerad till Connect, genomgick en intervju och blev sedan antagen.”

Vad tyckte du om Språngbrädan? Hur var din upplevelse?

”Det har varit både roligt och utmanande. Tidsmässigt har det varit tufft, men det har gett värdefull erfarenhet för hela företaget. Jag har fått bättre koll genom analyser av kunder, projektioner och underlag. Språngbrädan har öppnat dörrar och skapat nya kontakter. Rådgivarna där har varit till stor hjälp, särskilt Andreas, min handledare, som har varit fantastisk med stöd, tid och kunskap. Det har varit riktigt bra och lärorikt!”

Vad har du lärt dig? Vad är det största du tar med dig?

”Det var en omvälvande process för mig som från början hade tanken att inte involvera investerare och hela resan med att omforma mig själv har varit tuff men riktigt bra. Jag har lärt mig mycket om företagsdrift, försäljning och mycket annat; juridik, företagsstruktur, varumärkesbyggande och en mängd olika ämnen har varit en del av lärandet. Jag har även dragit nytta av struktur och insikter från andra företagsresor, särskilt de som analyserade mitt företag och reflekterade över mina styrkor och svagheter. Det känns som att jag har genomgått en intensiv skola inom företagande!”

Vad hade du för förväntningar? Och uppfylldes de, så här i efterhand?

De stämde! Jag hade förväntningar på att programmet skulle vara bra, men det överträffade dem ordentligt. Den var mycket bättre och mer omfattande än jag först trodde. En väldigt positiv överraskning!

Å andra sidan var den betydligt mer krävande, särskilt när det gäller tidsaspekten. Det är något att tänka på, särskilt om man redan driver ett befintligt företag.

Om du skulle tipsa andra entreprenörer om Språngbrädan, för vem passar processen?

Jag tror att det är fördelaktigt för alla företagare att genomgå detta, särskilt de som har en affärsidé med potential att skala upp. Det är ett effektivt sätt att få omfattande information på kort tid och det är lärorikt, även om det kräver att man lägger ned 2-3 månader. Resultatet ger dock mycket tillbaka om man är beredd att investera den tiden!

Tillbaka till alla nyheter