Connect Sverige · Nyheter · Fem startups antagna till sommarens omgång av Språngbrädan.

Fem startups antagna till sommarens omgång av Språngbrädan.

3 juni startade fem starka startups i sommarens omgång av Språngbrädan. Tillsammans med experter och kompetens i Connects nätverk kommer de under de närmsta månaderna att arbeta med sina strategier och förbereda för att möta marknaden och presentera för Connects investerarnätverk.

– Det har varit en tuff vår för många entreprenörer och startups. Men vi ser trots det ingen brist på starka affärsidéer och bra verksamheter med grundare som blickar framåt. Som vanligt en imponerande bredd av startups inom e-hälsa, edtech, analytics, B2C och cleantech. En mycket stark uppställning, säger Hannes Helander som leder arbetet med startups inom Språngbrädan.

Språngbrädan är ett beprövat koncept med ursprung i San Diego, USA och som genomförts med över tusen tillväxtbolag i hela Sverige. Under programmet som sträcker sig över tre månader kommer bolagen att få:

  • Coachning och träning i att paketera och presentera sina verksamheter.
  • Strategisk genomlysning i Connects kompetenspanel.
  • Genomföra workshops tillsammans med investerare.
  • Kvalitetssäkras genom Connects Urval.

Programmet avslutas med att de bolag som kvalificerar sig får möjlighet att presentera för Connect Sveriges investerarnätverk, Sveriges största med över 400 medlemmar. Presentationen sker både online och vid ett fysiskt investeringsmöte i Stockholm 6 december.

De här fem bolagen är med i sommarens grupp:

Agilon Analytics
Agilon är en molnbaserad tjänst som angriper problemet ur en annan vinkel. Genom att analysera data från operationella IT-system kan Agilon automatiskt visualisera processflöden, identifiera avvikelser och flaskhalsar och ge kvantifierade åtgärdsförslag. Våra kunder sparar tid och pengar, samtidigt som de får en ständigt uppdaterad lägesbild över precis vilka åtgärder som är mest effektiva för att nå önskade processmål, exempelvis för ledtid, kvalitet, leveransprecision eller andra nyckeltal

Atomler
Atomler är en B2B-plattform som hjälper till att minska mängden CO2 utsläpp från industrin genom att underlätta för handel mellan säljare och köpare av återvinningsbar plastråvara. Atomler kopplar ihop företag som har återvinningsbar plast med företag som av miljö och kostnadskäl föredrar återanvänt material. 

SoundLily
SoundLily är en music-tech-startup som tillhandahåller en banbrytande mjukvara för lärande av musik. Vårt mål är att förbättra välbefinnandet och lyckan i världen. Faktum är att det nämligen finns en stark korrelation i att spela ett musikinstrument och förhöjt välbefinnande och lycka. SoundLily-plattformen erbjuder musikstudenter och individer att enkelt och trivsamt förbättra sina musik- och sångfärdigheter.

Homer
Homer.co är en digital tjänst som ger dig full koll på hemmet. All viktig information om hemmet snyggt och tryggt samlat på en på en plats. I Homer kan du samla allt ifrån: kvitton, ritningar, foton, mått, bruksanvisningar, färgkoder och mycket mer. Homer finns som mobilapp för iPhone och Android, och på webben på Homer.co.

sSanté
Inom vården av kroniska sjukdomar finns idag stora glapp i kontinuiteten. Dessa glapp är ofta roten till bristande compliance, komplikationer, ökade kostnader och mer lidande.  Med forskning som grund utvecklar och implementerar eSanté just digitala verktyg för distansmonitorering som löser detta problem. Med hjälp av teknologi arbetar de för att bidra till en mer preventiv, personcentrerad och effektiv vård av kroniska sjukdomar.

Tillbaka till alla nyheter