Connect Sverige · Nyheter · Finansiell aktör som ny partner till Connect Syd

Finansiell aktör som ny partner till Connect Syd

Del av en större helhet med smarta, tekniska lösningar som underlättar både för investerare och startups. Så kan man summera Connect Syds nya partner som vi är väldigt glada att få presentera för nätverket; FinReg Solutions.

FinReg Solutions är en av de fristående delarna i koncernen Spotlight Group där alla verksamheter har ett gemensamt syfte – att förenkla för bolag att växa. Av de 10 bolagen som på olika sätt förenklar kapitalanskaffning och stöttar ekosystemet, verkar FinReg Solutions i gränslandet mellan just fintech och regtech och tillhandahåller tekniska lösningar, plattformar och ytor som underlättar för tillväxtbolag att växa.

“Vår stora styrka är att vi kan hjälpa ett bolag hela vägen – från start till notering! Alla 10 bolagen i koncernen är oberoende av varandra men vi hjälps åt och har tillsammans stora, starka muskler inom allt från det juridiska till marknadsföring för att bolagen ska lyckas i sina rundor och nå hela vägen fram till notering.”, säger Josefine Wahlqvist, Vice VD på FinReg Solutions.

FinReg Solutions står för de tekniska och regulatoriska lösningarna i koncernen och har tre huvudsakliga erbjudanden:

  • eAktiebok, en digital aktiebok – ett digitalt verktyg som funnits i 10 år och underlättar för bolagen att följa regelverken kring sin aktiebok och vara transparenta mot investerarna med hjälp av Investor relation verktyg. Ger även en depåvy för investerarna att hålla koll på sina innehav.
  • Crowdfunding by eAktiebok – en matchningsplattform som förbereder bolag för notering genom crowdfunding, ett smart och effektivt sätt att nå noteringen snabbare.
  • MCLogg + MCLogg advisor – ett regtech-verktyg som hjälper noterade bolag hantera insiderinformation.

Ett partnerskap rätt i tiden

Vi på Connect ser fram emot samarbetet och ser värdet FinReg Solutions kan bidra med till alla de startups vi jobbar med.

“Med egen personlig erfarenhet av att ta in pengar, hur mycket det är att tänka på i samband med det och detaljer som är lätta att missa, tror jag vi behöver vi stärka oss på området så att fler bolag får större möjlighet att ta del av kunskap, verktyg och tidigare erfarenhet.

Allt för att resan genom kapitalanskaffning och bolagsbyggande ska bli så solid och hållbar som möjligt. Därför känns det extra kul att välkomna FinReg Solutions som partner till Connect. Vi behövs alla för att stärka företagandet i Region Syd – inte minst på denna front.”, säger Charlotte Persson, Verksamhetsledare på Connect Syd.

FinReg Solutions ser Connect som en naturlig partner för att boosta regionens startups under tillväxtresan.

“Vi ser hur Connect dockar in i alla delar där vi vill verka och att vi genom Connect når de bolag som kan ha nytta av våra verktyg som ett nästa steg efter Connects processer och som ett alternativt sätt att ta in kapital.

Vi ser fram emot att både träffa investerarna och alla spännande bolag – det ger en oerhörd energi att ta del av alla innovationer och idéer, få följa med dem på resan, och kunna bidra med både kompetens och verktyg.”, säger Josefine Wahlqvist.

Tillbaka till alla nyheter