Connect Sverige · Nyheter · ”​För att skapa ett framgångsrikt företag räcker det inte bara med en bra affärsidé”

”​För att skapa ett framgångsrikt företag räcker det inte bara med en bra affärsidé”

Finns det något recept på hur man skapar en framgångsrik affärsmodell? Är affärsmodellinnovation bara en slumpartad kreativ process eller kan man genom ett strukturerat angreppssätt identifiera innovationsmöjligheter? Nils-Göran Nilsson på Cordial berättar om hur du kan använda affärsmodellanalys för att gå från en affärsidé till en framgångsrik affärsmodell och guidar dig i hur du enkelt kan inspireras av vad andra företag åstadkommit.

Nils-Göran Nilsson är managementrådgivare inom marknads- och affärsmodellanalys på Cordial och brinner för att hjälpa företag att identifiera utvecklingsmöjligheter i sin affär och i sin verksamhet. Nils-Göran har även ett starkt intresse för idrott både som utövare och ledare.

Varför har du valt att prata om ämnet för dagen? Varför är det viktigt?
För att skapa ett framgångsrikt företag räcker det inte bara med en bra affärsidé. Du behöver rätt värdeerbjudande till rätt målgrupp, relevanta kanaler och relationsskapande, ändamålsenliga processer, resurser och kompetenser samt genomtänka kostnadsstrukturer och intäktsmodeller. Kort och gott en affärsmodell som är genomarbetad i alla dimensioner. Förmågan att utföra affärsmodellanalyser och affärsmodellinnovationer är en kritisk kompetens som kräver träning. Därför känns det viktigt att erbjuda tillfällen för lärande, inspiration och övning. Jag hoppas kunna göra just det.

Vad kommer deltagarna få lära sig av dig?
Jag kommer gå igenom hur man beskriver och analyserar sin affärsmodell samt hur man genom ett analytiskt och strukturerat angreppssätt kan innovera sin affärsmodell.

Hur tror du de kommande 3 åren kommer att se ut inom företagande och entreprenörskap? Vad kommer att vara viktigt att tänka på?
Jag tror att det kommer bli ännu viktigare för företag att inte respondera på allt som händer på marknaden och springa på alla bra idéer, utan istället göra en grundlig analys av företagets möjligheter, välja ut de man tror mest på och genomföra dem med stor bestämdhet. Att bygga en stark genomförandekraft i organisationen kommer vara kritiskt.

Lär känna Nils-Göran!

Bästa sättet att starta dagen på?
Bästa sättet att starta dagen är att promenera till kontoret och bygga upp motivation och lägga en plan för hur dagen ska se ut.

Person/företag i branschen du inspireras av?
Jag inspireras av Lise, vår VD, som varje dag bidrar med att bygga en arbetsplats och en kultur som är positiv, framåtriktad och inspirerande.

Tillbaka till alla nyheter