Connect Sverige · Nyheter · Från ansvarig inom friidrotten till spindeln i det entreprenöriella nätet

Från ansvarig inom friidrotten till spindeln i det entreprenöriella nätet

Vi välkomnar Anna Linner Bassani till teamet på Connect Väst som koordinator – vår nya “spindeln i nätet”! Om det är en roll som är väsentlig för att få nätverkets alla delar att synka så är det vår koordinator, och därför är det extra roligt att vi fått en person med driv, energi, humor och initiativkraft på just denna plats.

Från många år som ansvarig inom friidrotten och föreningslivet till att vara spindeln i nätet inom ett av Sveriges största entreprenörsnätverk. Många resor jorden över i bagaget, relationsfokus och en förkärlek för det ideella engagemanget. Som du hör finns det flera anledningar till att Anna platsar perfekt hos oss och vi vill nu presentera henne lite närmare för alla er i nätverket.

Välkommen till Connect, Anna! Berätta vad du gör hos oss, hur du hamnade här och vad du kommer fokusera på framåt.

Jag jobbar 80% som koordinator på Connect Väst sedan mitten av oktober 2022. Jag har tidigare i mitt yrkesverksamma liv jobbat med friidrott på olika nivåer; inom Svenska Friidrottsförbundet som tävlingsansvarig, klubbchef i ÖIS Friidrott och jobbat på Göteborgs Friidrottsförbund med Göteborgsvarvet, Folksam Grand Prix och Finnkamper, bland annat. Mycket projektledning och organisering, helt enkelt. Jag har även varit förbundskapten för Svenska Ungdomsfriidrottslandslaget.

Framåt är det främst att komma in i alla rutiner och sedan jobba på att vara en sorts spindel i nätet och stötta mina kollegor och min chef administrativt.

Vi vill lära känna dig. Berätta lite om dig själv! Vad har du för bakgrund?

Friidrott som sagt – det har varit en del av mitt liv sedan jag var 11 år. Jag kommer från Borlänge där mina föräldrar fortfarande bor kvar. Jag är gift med Mario och vi har tvillingarna Gaia och Samuel, strax över 2 år. Jag tycker mycket om att träna även om det inte blivit så mycket av det senaste 2 åren, jag älskar gott kaffe och fina människor. Jag tycker att man ska behandla andra så som man själv vill bli behandlad!

Kan du inte berätta någon händelse eller anekdot som fångar vem du är?

Jag har tre gånger åkt till Västindien (ön Nevis) med överbliven friidrottsutrustning till främst barn tillhörande en friidrottsorganisation på ön som inte hade någonting i utrustningsväg. Kläder, skor, tidtagarur, stafettpinnar, spjut, kastbollar, med mera. Tredje året jag åkte fick jag dittransporterat en höjdhoppsmatta!

Vad tar du med dig av allt det in i arbetet med Connect?

Förkärleken till fina människor som vill göra gott. Nu när jag verkligen börjar se och förstå hur Connect jobbar och vilket enormt nätverk det finns med människor som lägger egen tid och vill hjälpa andra, så värmer det mitt hjärta att de hur många det är som engagerar sig för andra. Vi är ju faktiskt en ideell förening, inte ett vinstjagande företag, och det landar alltid gott hos mig.

Är det något särskilt du reflekterar över eller lagt märke till sen du började som sticker ut för dig – good or bad?

Väldigt mycket på Connect Väst är effektiviserat på ett sätt som jag aldrig jobbat på så det är många smarta lösningar som är nya för mig och jag lär mig nytt varje dag.

Engagerar du dig på något sätt inom Connect Väst så kommer du träffa Anna under våren. Vill du höra av dig redan nu och hälsa henne välkommen så når du henne på anna.linner.bassani@connectsverige.se.

Tillbaka till alla nyheter