Connect Sverige · Nyheter · ”Gig-ekonomin berör alla, oavsett om man är en del av den eller ej”

”Gig-ekonomin berör alla, oavsett om man är en del av den eller ej”

Gig-ekonomin berör alla, oavsett om man är en del av den eller ej. Eric Ljudén på Pitchbud ger en samlad bild över Gig-ekonomin. Var den kommer ifrån, vilka stora aktörer som finns, vad som driver den framåt samt hur utvecklingen förväntas fortsätta.

Eric Ljudén är grundare och VD på Pitchbud, ett gig-baserat säljbolag där vem som helst kan bli Influencer och tjäna pengar på sitt sociala nätverk. Bolagets användare väljer själva när, var och hur de vill jobba samt får betalt utifrån deras prestation och aktivitet, allt i sann gig-anda.

Ditt ämne är ” Gig-ekonomin är här för att stanna (och ta över!)”, varför har du valt att prata om det?
Jag tycker att Gig-ekonomin är otroligt spännande och har genom mitt engagemang i Pitchbud intresserat mig för fenomenet sedan 2015. Ämnet har sedan dess bokstavligen exploderat. Men trots att Gig-ekonomin sysselsätter över 20% av den arbetsföra befolkningen i Europa och USA är det fortfarande ett relativt okänt ämne och begrepp för många. Jag hoppas därför kunna bidra med ökad kunskap och bättre förståelse i och med att Gig-ekonomin berör alla, oavsett om man är en del av den eller ej. Dessutom kommer jag avslöja några riktigt bra gig-idéer som ännu ej har genomförts, fritt för den som lyssnar att ta vidare.

Vad kommer deltagarna att få lära sig av dig?
Jag kommer att ge en samlad bild över Gig-ekonomin. Var den kommer ifrån, vilka stora aktörer som finns, vad som driver den framåt samt hur utvecklingen förväntas fortsätta.

Hur tror du de kommande tre åren kommer att se ut inom företagande och entreprenörskap? Vad kommer att vara viktigt att tänka på?
Jag tror det är viktigt att man förstår framtidens arbetsmarknad och hur den kommer förändras. Millennials och Generation Z är två stora grupper som redan är eller är på väg ut i arbetslivet. Detta är ungdomar som ställer helt nya krav på sin arbetsgivare, ser entreprenörskap som lika naturligt som att ta en anställning och framförallt prioriterar work/life balansen mer än exempelvis lön.

Lär känna Eric!

Bästa sättet att starta dagen på?
Genom ett bra träningspass! (hemsk upplevelse till en början, fantastisk boost av dagen när det är klart).

Person/företag i branschen du inspireras av?
Alla entreprenörer oavsett bakgrund, resa eller framgång. Jag imponeras av personer som vågar göra sin egen grej.

Vad motiverar dig?
Att skapa tillväxt och därigenom kunna påverka och förändra till det bättre.

Erik föreläser på Connects Tillväxtarena den 15 november, anmäl dig här.

Tillbaka till alla nyheter