Connect Sverige · Nyheter · Hållbarhet – Attraherar medarbetare

Hållbarhet – Attraherar medarbetare

Att vara en attraktiv arbetsgivare är idag en utmaning, så varför inte satsa på ett äkta hållbarhetsengagemang?

Vad är det som är viktigt för oss människor när vi pratar om hållbarhet, ja en sak är säker – Det är inte längre hur vi sorterar sopor.

Det handlar om att vara delaktig, att göra skillnad, att ha god etik och moral. Idag vill vi än mer än tidigare arbeta på ett företag vars värderingar vi gillar och kan associera oss med.

En ung person i min närhet läste en platsannons och kommenterade till mig
De stöttar BRIS, så där vill man ju jobba. Eller
– Titta det här företaget har klimatkompenserande förmåner, det känns ju bra.

Ju tydligare företaget beskriver de saker som de stöttar, eller gör för miljön, ju större känsla av trygghet, välbefinnande och glädje upplever vi, speciellt om vi deltar på något sätt.

Så det finns ett tydligt värde i att engagera medarbetare i företagets hållbarhetsarbete.

Vi kan bara gå till oss själva i fråga om välgörenhet, vad är det som gör att vissa personer arbetar som volontärer i olika sammanhang, varför bidrar vi som månadsgivare till olika stödorganisationer?

Vi vill känna att vi bidrar, att vi kan påverka och göra gott i den här ganska hårda värden vi lever i där vi omges av krig och våldsdåd. Kan vi tro på att vår arbetsgivare har en ”moralisk kompass” så mår vi bättre, och ju bättre vi mår ju bättre blir våra resultat. Precis som Evelina säger, företagets lönsamhet ökar när medarbetare trivs och mår bra.


Tillbaka till alla nyheter