Connect Sverige · Nyheter · Nya stjärnor till Connect Syds styrelse

Nya stjärnor till Connect Syds styrelse

Connect Syd har valt in två nya ledamöter i styrelsen som tog sina platser i samband med årsstämman i maj, och välkomnar varmt Kristian Svensson från vår huvudpartner Sparbanken Skåne och Nathalie Lameri från Malmöbaserade Creative Peoples

Kristian är tidigare chefredaktör och utgivare för nyhetstjänsten Rapidus som bevakar det skånska näringslivet, och arbetar idag som press- och IR-ansvarig på Sparbanken Skåne. Banken är sedan en tid huvudpartner till Connect och tillsammans driver vi det nya projektet ”Tillväxtplanen”.

Nathalie är en entreprenör från Malmö som brinner för innovation, marknadsföring och försäljning. Under de senaste 12 åren har hon varit aktiv inom näringslivet i Skåne, är grundare och VD för Creative Peoples (en kreativ byrå som specialiserar oss på digital kommunikation),  Boostified Pay (en plattform som gör det möjligt för företag att bygga sina egna communitys, hantera användargenererat innehåll (UGC) och samarbete med influencers på ett effektivt sätt) och har sedan en tid tillbaka också tagit steget in i e-handelsvärlden där hon driver Urbangreenary (hud- och hårvård).

Under 2022 var hon med och startade ’Marketing People Getting Breakfast’, ett marknadsnätverk på nu över 600 personer för de som är aktiva inom kommunikation och marknadsföring, som ses en gång per kvartal för att nätverka över en frukost och inspireras av fantastiska talare från olika branscher.

Kristian, 

man brukar säga att en bra styrelse ska ha personer med olika perspektiv, vilken roll vill du ta i Connects styrelse?

Jag har en bred erfarenhet av kommunikation, både från mediabranschen och utifrån näringslivets perspektiv. Under många år drev jag också eget företag och arbetade som ekonomijournalist vilket vidgat min förståelse för entreprenörskap. Idag arbetar jag med kommunikationsfrågor på Sparbanken Skåne, en samarbetspartner till Connect sedan flera år tillbaka. Det är med denna bakgrund som jag kan bidra till styrelsearbetet framöver.

Av allt ni på Sparbanken Skåne kan engagera er i, varför just Connect?

Som sparbank har vi ett starkt samhällsengagemang även vid sidan av banktjänsterna, bland annat genom att vår vinst kan gå tillbaka till samhället i form av olika utvecklingsprojekt och lokala satsningar. Här engagerar vi oss på ett brett plan, i allt från idrott och föreningsliv till lärande, hållbarhet, forskning och näringslivsfrågor. En sak vi har gemensamt med Connect är tron på innovationer och entreprenörskap som drivande krafter i samhället. Detta vill vi vara med och utveckla på alla sätt vi kan.

Vad är dina tankar kring värdet av PR för Connects räkning, vad kunde vi satsa mer på framåt?

Connect gör ett viktigt jobb i att matcha idéer och entreprenörer mot nätverk med kapital och kunskap. Rent krasst är det ändå relativt få som berörs direkt av verksamheten, men jag skulle vilja säga att oerhört många kan beröras indirekt. Jag tycker att en lite bredare allmänhet skulle kunna ta del av de frågeställningar och utmaningar som är viktiga för Connect och för förutsättningarna för investeringar, företagande och tillväxt. Ökad synlighet kan bidra till att fler får upp ögonen för hur Connect skapar värde på olika sätt, inte bara för entreprenören och investeraren utan för samhället i stort.

Nathalie,

du är ju själv entreprenör: vad tar du med dig in i styrelsen utifrån det och vad vill du lobba&jobba för som gynnar Skånes entreprenörer?

Entreprenörskap för mig är att följa sina idéer, ta risker och skapa något värdefullt. Det handlar om kreativitet, innovation och uthållighet.

Som grundare och VD för Creative Peoples och Boostified Pay, och med erfarenhet inom e-handel genom Urbangreenary, har jag lärt mig vikten av en stark vision och anpassningsförmåga. Min bakgrund har gett mig insikter i affärsutveckling och marknadsföring som jag nu tar med mig in i Connect Skånes styrelse. Jag ser fram emot att bidra med min entreprenörsanda, strategiska tänkande och erfarenhet av att bygga företag. Tillsammans med styrelsen vill jag stärka och främja entreprenörskapet och innovationen i vår region.

Olika glasögon/perspektiv på olika styrelsestolar! Vilken roll vill du ta i styrelsen?

De glasögon jag vill ta med mig in i styrelsen är mina erfarenheter som entreprenör och ledare inom digital kommunikation och marknadsföring. Jag ser min roll som en innovatör och strateg, med fokus på att driva utveckling framåt och hitta kreativa lösningar på utmaningar. Med min bakgrund vill jag bidra till att skapa en dynamisk och inspirerande miljö där vi kan stötta och utveckla Skånes företag på bästa möjliga sätt.

Sist men inte minst, varför Connect?

Jag har valt att engagera mig i Connect för att jag ser föreningen som en kraftfull plattform för att stödja och utveckla entreprenörskap i Skåne. Connects arbete med att matcha företag med rätt verktyg och kapital är något jag verkligen tror på och vill vara en del av. Min bild av Connect är att det är en dynamisk och stödjande gemenskap som erbjuder ovärderliga resurser och nätverksmöjligheter för företagare.

Tillbaka till alla nyheter