Connect Sverige · Nyheter · Nyrekrytering för att ta matchningen mellan rätt kapital och rätt bolag till nästa nivå

Nyrekrytering för att ta matchningen mellan rätt kapital och rätt bolag till nästa nivå

En sann teamplayer med internationell bakgrund som själv drivit och sålt två bolag, pratar fem språk och älskar fotboll. Vår senaste rekrytering känns mitt i prick och kommer senast från Founders Loft. Han har redan idéer om hur vi inte bara ska matcha rätt kapital med rätt kompetens, utan rätt person med rätt passion, och du kommer se mycket av honom under hösten.

Allow us to introduce: Manolo Obaya, ny affärsutvecklare hos Connect Väst med inriktning på tillväxtkapital och ansvar för investerarnätverket.

Manolo, välkommen till Connect! Berätta om hur du hamnat hos oss.

Jag träffade ursprungligen på Connect när jag var business developer på Founders Loft. Alla aktörer inom innovationssystemet behöver ha koll på varandra för att hitta sätt att samarbeta och stötta entreprenörer från grunden, så jag har haft Connect på radarn länge.

Vad tar du med dig från tiden på Founders Loft in i din nya roll?

Först och främst är de också en non-profit som håller entreprenören i fokus, så hela grundidén med Connect känns definitivt som något jag står bakom. Men det största jag tar med mig är att bakom varje bolag finns en (eller flera) entreprenör(er), och att stötta dem på sin resa mot att växa både som personer och i sitt företagande är en nyckel till att få fram starka bolag.

På Founders Loft jobbade jag mycket med riktigt tidiga entreprenörer och att få igång deras resa – nu blir det fokus på bolag som kommit längre och investeraren på det, men i grund och botten handlar det om att möta människan bakom bolaget eller investerarrollen för att få till rätt matching, rätt stöd och se till att de får vad de behöver för att nå framgång.

Det ska bli kul att se hur du utvecklar investerarnätverket. Vad har du för tankar på vad nästa steg blir?

Min dröm är att vi om 5-10 år ser flera riktigt stora bolag med miljardvärderingar som kommer från Västsverige, som vuxit sig starka från scratch här, med hjälp av oss!

Det första jag kommer göra i höst är att börja lära känna investerarnätverket för att förstå vad de behöver, vad de vill ha framåt och hur vi kan matcha våra processer och erbjudande ännu bättre mot deras behov. Connect matchar rätt kapital med rätt bolag, men bakom det handlar det ofta om att lyckas matcha rätt person med rätt passion, så det tar vi sikte på för investerarnätverket under 2023.

För att kunna hitta rätt matching behöver nätverket växa och utvecklas. Vi kommer därför även lägga krut på att bli fler investerare i nätverket, utbilda de nya som kommer in och öppna upp dörren för personer som inte alls sett sig som affärsänglar tidigare. Sänka trösklarna och vidga nätverket, helt enkelt.

Sounds amazing! Det är nog många som ser fram emot att lära känna dig. Kan du inte berätta en anekdot eller händelse som ger oss en bild av vem du är som person?

När jag jobbade som Head of Sales för Forza Fotboll var en av mina uppgifter att sälja annonsering till några av de största varumärkena i Europa. Vid ett tillfälle fick jag en idé och bjöd cheferna för marknadsföringen hos Adidas, Heineken och Nike hem till mig här i Göteborg.

Otroligt nog kom alla tre! De bodde faktiskt hemma hos oss och vi ställde till med grillfester, gick på konsert och såg Champions League-finalen i vårt vardagsrum. Tanken var att vi verkligen skulle lära känna varandra och det resulterade inte bara i flera stora, framgångsrika kampanjer utan även i att vi blev kompisar och fortfarande ses fast det gått flera år sen dess.

Jag vill alltid öppna dörrar, att folk ska känna sig välkomna, för jag vet att genuina och goda relationer leder till spännande samarbeten. Den berättelsen är nog jag i ett nötskal… 

Tillbaka till alla nyheter