Connect Sverige · Nyheter · Streamcode Sweden AB webbyrån som utvecklar digital närvaro

Streamcode Sweden AB webbyrån som utvecklar digital närvaro

Företaget hjälper företag över hela Sverige att utveckla sin digitala närvaro.

De är en engagerad grupp människor som drivs av viljan att tillsammans med sina kunder ta fram de bästa lösningarna för varje projekt. Vare sig det handlar om programmering av hela system, enklare företags hemsidor, e-handel eller streaminglösningar. De fick möjligheten att göra Företagsacceleratorn i Connects processer via en bekant till dem som arbetade på Connect.

Streamcode Sweden AB startades redan 2013 men det var under 2017 som Lennart Trapp, grundare av företaget, kom i kontakt med Connect och Företagsacceleratorn.

– Just vid det tillfället var vi i behov av en boost och lite ny inspiration, förklarar Lennart.

Lennart tyckte att företagsanalysen var kunskapsmässigt väldigt bra och de fick även möjligheten att samarbeta med två mentorer, Johan Gabre och Ola Rynge, som verkligen såg till deras behov.

– Efter det var det dags för en kompetens panel där vi fick redovisa vår affärsplan och i gengäld fick vi värdefull kompetens, bra input, kloka råd och tips av panelen för hur vi skulle gå vidare. Vårt mål var väl egentligen att anställa en säljare, men vi fick beskedet att ingen ville investera i oss just då för att vi inte hade omsatt tillräckligt så det var bara att ta nya tag och öka debiteringsgraden helt enkelt.

Vi fick hjälp med att nischa oss

Lennart berättar vidare att de fick hjälp att nischa sig mot marknaden och istället för att bygga hemsidor i woocommerce och wordpress som de flesta andra gör idag, så valde vi istället att bygga från grunden genom programmering och på så sätt nischa oss den vägen och därmed också satsa på större kunder och system.

Vad har hänt sedan dess och vad siktar ni på framåt i tiden

Vi har skapat en ny produkt som vi har släppt nyligen som heter ”Studycode – online learning of Your choice” som finns på studycode.se där vi erbjuder en plattform för digitala kurser för företag.

Studycode gör det enkelt att lägga upp kurser och utbildningar online via ett enkelt gränssnitt med hjälpmedel för att spara tid och energi för både lärare och studenter. Skapa undervisnings sidor med en kombination av video, ljud, text, bilder, pdf:er och övningsuppgifter. Studenten läser i sin egen takt helt utan stress och väljer själv sin studiemiljö.

Så just nu gör vi marknadsföring för att nå ut med den här plattformen i våra sociala medier och kanaler. Det är högst aktuellt idag med tanke på Covid19 och allas ansvar att minska spridningen av viruset, där vi ser förändringar som gör det möjligt för oss och andra på marknaden att digitalisera och att gå över till det digitala blir allt viktigare i tider som dessa som råder just nu. Men också för att kunna anpassa kurser till dem som vill gå kurserna och göra det mer tillgängligt.

Minns du något fortfarande som ni tog med er och applicerade från processen?

Allra bäst var väl egentligen när Johan Gabre kom över till oss och tittade på företaget. Det var också bra att vi fick krav på oss, att göra saker som vi kanske aldrig skulle ha tagit tag i annars som just då i form av en affärsplan. Men vi kände att mallen för affärsplanen kunde varit lite mindre omfattande och mindre detaljerad. Det var ganska så mycket att fylla i och om man inte redan har koll på hur man fyller i eller upprättar en affärsplan så kan det vara lite mycket. Vi har fortfarande som mål att anställa en säljare till och vi är tacksamma för att affärsplanen kan bli ett levande dokument framåt.

Tips till andra entreprenörer som vill växa?

Lite mer stöd eller eventuellt kanske en kurs i hur man fyller i en affärsplan kanske skulle vara en bra idé att titta på framöver för kommande entreprenörer som vill scala upp och gå igenom den här Företagsacceleratorn. Och kanske att banta ner affärsplanen en aning så att den inte blir riktigt så omfattande som den var där och då.

Vi på Connect önskar Lennart och hans team lycka till med deras nya produkt Studycode.se som sannerligen kommer att bli en eftertraktad produkt för de företag som vill digitalisera sig framöver med framför allt kurser, workshops, video m m

//Intervju, artikel och text Connect Sverige Väst.

Tillbaka till alla nyheter