Connect Sverige · Nyheter · Tillväxtbolaget som växlat upp genom ägarskifte

Tillväxtbolaget som växlat upp genom ägarskifte

Hos Husesset är det hands-on som gäller. De är tillväxtföretaget som bygger prefab-hus och som under Coronaåret genomgått ett ägarskifte. Connect har varit med på resan och vi tog ett samtal med Andreas Ungquist som gör sig redo att ta över företaget.

Berätta lite om den förändringsprocess ni är inne i.

”Jag och Ola Johansson (också säljare på Husesset) har gått från ”vanliga anställda snickare” till att successivt ta över och driva Husesset i Hökerum AB. Min far Per-Arne har tidigare ägt det till 100 procent och vi har i många år pratat om att vi borde ta över eller bli delägare, då vi de senare åren jobbat som att vi ägt företaget. Vi kände aldrig riktigt att vi kom till skott, därför kände vi att Connects tillväxtprocess kunde vara något för oss.”, berättar Andreas Ungquist, säljare och projektledare på Husesset.

Det låter som att ni är mitt i en stor förändring. Vilka planer har ni för framtiden och vad tror ni generationsskiftet har gett er?


”Nu kommer vi ta över ägandet av företaget och även köpa fastigheten som verksamheten bedrivs i av Per-Arne.Nästa steg blir att renovera och bygga till fabrik och lager, och inför detta behöver vi låna pengar. Vi upplever att det är lättare för oss att låna pengar av banken än vad det har varit för Per-Arne när han har försökt tidigare, vilket är en stor skillnad mot tidigare.

Steget efter köp och renovering kommer bli att expandera och kunna hantera den stora efterfrågan vi har på våra hus! Connects process har även hjälpt oss att våga styra om till att fokusera mer på det vi är bäst på och det vi tjänar mest pengar på, vilket gör att vi tackar nej till vissa förfrågningar, men vi har fortfarande jobb så vi klarar oss gott och väl.”, säger Andreas.

Vilka utmaningar har ni stött på längs vägen?

”Vi har varit tvungna att sätta oss in i nya saker vi inte jobbat med tidigare, vilket var utmanande, men detta har Connect och deras nätverk hjälpt oss med på ett jättebra sätt! Svårigheten med att tacka nej till förfrågningar har också varit tuff, men vi är på god väg nu mot något nytt.”

Har ni några tips eller erfarenheter att dela med er av till andra entreprenörer som går i samma tankar?

”Om ni kör fast som vi gjorde, ta hjälp av någon som ger er spark i ändan och kan hjälpa till att forma en handlingsplan! Connect har varit suveräna med detta!”, avslutar Andreas.

Tillbaka till alla nyheter