Connect Sverige · Nyheter · True Global-företaget Meetio har optimerat mötesrum världen över

True Global-företaget Meetio har optimerat mötesrum världen över

Det började som en enkel lösning till ett företags problem – idag är det ett globalt företag som årligen gör miljonvinster. Meetio är det svenska företaget som har optimerat möten över hela världen med hjälp av förenklad bokning av mötesrum och skrivbord, tillgängligare mötesrum, och en bättre möteskultur.

Meetio är företaget vars affärsidé startade med en vilja att förenkla mötesbokningar på jobbet. Det började när Andreas Lännerberg, som då arbetade som IT-chef på företaget Lime Technologies, en dag tröttnade på problemen som alltid uppstod när de skulle boka mötesrum på arbetsplatsen. Tillsammans med kollegan (och Meetios medgrundare) Linus, började han spåna på ett nytt sätt att boka mötesrum på, och efter en vecka hade de tagit fram en app som förenklade mötesbokningen för företaget.

Det dröjde inte länge förrän en affärsidé uppstod – det som idag är Meetio. Efter att de lanserat systemet på Lime, märkte de av att mötesbokningen blev enklare och enklare. När kunder kom på besök hos Lime började allt fler undra var de också kunde få tag på mjukvaran, vem som skapat den och om den gick att köpa in till företaget. Faktum var att appen blev så efterfrågad att Andreas och Linus tog ut mjukvaran och skapade något eget av den. 2015 började de jobba heltid med Meetio och sedan dess har bolaget växt i spikrakt uppåt. Idag är Meetio ett globalt företag som tillhandahåller mjukvara som förenklar bokning av mötesrum, videosamtal och möteskulturen överlag för kunder över hela världen. Och som ni kanske kan förstå vid det här laget har Connect såklart varit med på deras fantastiska resa!

Hur kom ni i kontakt med Connect och hur har samarbetet gynnat er?

Vi deltog i Connects tillväxtprogram, Språngbrädan, väldigt tidigt i vår resa under 2016. Det gick främst ut på att ta fram en affärsplan tillsammans med en mentor, som vi sedan presenterade för en panel. Under tiden kändes det ganska onödigt att lägga ned så mycket tid på saker som att skriva en affärsplan, men i efterhand kan vi gladeligen säga att den hjälpte oss framåt. Vi fick en mer tydlig samsyn på vår riktning, och vi lärde oss en hel del tack vare vår mentor och den coachning som vi fick genom Connect.

Ni arbetar med EKN som partner – hur har det samarbetet gynnat er?

EKN har varit en grym partner att ha med under den här resan. De kom in och stod som garant mot banken, vilket gjorde att vi sänkte både vår och bankens risk – och alla blev glada och nöjda! Det var omkring 2018, när vi omsatte 5–10 miljoner, som de kom in och gav oss en rejäl skjuts. Det är tack vare EKN som vi har lyckats etablera oss globalt, till viss del. De har verkligen varit en enorm hjälp för oss.

Hur ser ni på att ta in externa parter? Har det hjälpt er som entreprenörer?

Det är bra att ta in extern hjälp så tidigt som möjligt i resan. Efter vår resa med Meetio har jag förstått vikten av att få externa perspektiv och själv börjat anamma “pay-it-forward”-tankesättet. Nu försöker jag att hjälpa nya företag så mycket jag kan genom att ge råd och tips. Ett av mina vanligaste råd är just att samarbeta med parter som EKN och att tänka aktivt kring hur man förvärvar och använder kapital i verksamheten.

Tillbaka till alla nyheter