Connect Sverige · Nyheter · Två av fyra vinnare i VentureCup Syd är Connectalumner

Två av fyra vinnare i VentureCup Syd är Connectalumner

Två av de fyra bolag som nyligen vann den regionala finalen av Venture Cup i Region Syd är alumner till Connect – två spännande bolag med en lovande och ljus framtid framför sig.

Det är minst sagt en glad nyhet! Först och främst ett stort och hjärtligt grattis till våra fantastiska alumner, DiaPure och LifeFinder, som efter Språngbrädan gått vidare och nu vunnit VentureCup i kategorierna ”Impact Maker” och ”Best Traction”.

DiaPure® är ett filtermaterial designat för fosforfällor i avloppsbrunnar. Som de enda på marknaden erbjuder de en cirkulär, smidig lösning för fosforfiltrering och fosforåtervinning för enskilda avlopp, vilket blir relevant för exempelvis villaägare som måste rena sitt avlopp. Fosfor orsakar algblomning och hotar torskfisket längs våra kuster, och det är därför förståeligt att de vann i kategorin som handlar om att göra skillnad.

LifeFinder

har tagit fram en intelligent sensor som skyddar människor som jobbar i utsatta och tuffa miljöer och som larmar om det väl händer en olycka. Sensorn kan känna skillnad på en rad scenarion och faktorer, och larmar själv räddningstjänst eller de man snabbt behöver få hjälp av om man tex ramlar överbord som arbetare på ett fartyg, få en elchock när man klättrar i en mast eller liknande.

Venture Cup presenterar vinnarna i respektive kategori här.

Stort grattis från oss på Connect!

Tillbaka till alla nyheter