Connect Sverige · Nyheter · Wimma framtidssäkrar en traditionelt manuell bransch

Wimma framtidssäkrar en traditionelt manuell bransch

Digitalisering av fastighetsbranschen har varit långsam och det saknas verktyg och plattformar när det kommer till mindre och medelstora företag. André och Clara insåg detta problem och bestämde sig för att utveckla Wimma – ett projekthanteringsverktyg som ska hjälpa mindre till medelstora företag med delegering och kommunikation. Vi tog ett samtal med medgrundaren André Lindström om deras resa tillsammans med Connect…

Berätta om Wimma! Vad är det och vad gör ni?

Vi är ett företag som håller på att utveckla ett ärende- och projekthanteringsverktyg för fastighetsbolag i Sverige. Vårt system ska sköta allt från ärenden som kommer in till delegering och kommunikation. Wimma skapar bland annat en smidig kommunikation mellan hyresgäst och förvaltare, men blir också ett smidigt projektverktyg för de som sitter med admin för att kommunicera med de som jobbar ute på fältet. Fastighetsbolaget kan enkelt göra informationsutskick via den digitala anslagstavlan.

Wimma nischar sig mot de mindre och medelstora fastighetsbolagen där det saknas alternativ idag. Fördelen med vår vision och produkt är att den är enkel att exponera utomlands. Projektverktyget innehåller funktioner som är detsamma oavsett var man befinner sig. Ett exempel är hur man delegerar uppgifter eller ärendehanterar – om man skippar sådant som kan vara reglerat av nationell juridik eller liknande, exempelvis avisering av hyror mm, så jobbar man väldigt likt över nationsgränserna.

Hur ser det ut för er framöver? Och var står ni just nu i resan?

Just nu har vi precis avslutat vår investeringsrunda och innan dess var det mycket tid som gick till att få in det kapitalet vi behövde. Nu har vi utfört en nyemission och 70–80 % av tiden går till produktutveckling inför lanseringen i sommar.

Vad händer då?

I sommar släpper vi en betaversion där vi inte tar betalt utan fokuserar på att få feedback från kunderna och i början av hösten kommer själva produkten.

Framåt har vi en mycket spännande resa med MVP som är vår första milstolpe. I höst vidareutvecklar vi plattformen och fler KPI:er till statistikbiten. Fler KPI:er hjälper fastighetsbolagen effektivisera sin verksamhet, så det blir stort fokus på det i höst. Vi skulle gärna vilja titta på möjligheterna för en internationell expansion och ett vägval kan vara att inleda samarbeten med existerande fastighetssystem där vår plattform skulle kunna fungera som en plugin där wimma hanterar ärendehantering, kommunikation och projekt för fastighetsbolagen.

Ni har ju precis stängt er runda och lyckades ta in kapital. Berätta mer om det! Hur var det att ta in kapital?

Det var upp och ner hela tiden, ena dagen var man jätteglad och nästa nere. Man får vara ihärdig. Vi hade turen att det fanns stort intresse och vi omgärdade oss med människor som hjälpte oss. Vi tog in ca 800 000 i denna runda. Det fanns fler som ville gå in men vi kände oss inte redo för det i denna runda. Vi hade 750 000 som mål och gick över med 50 000 så kände att vi har vad vi behöver för att ta oss till MVP.

De investerare vi har fått in har väldigt bra kompetens just när det gäller att driva bolag. Vi kan det tekniska, jag och Clara, men det underlättar att ha med personer med erfarenhet att driva bolag. De har ett stort förtroende för oss och det är en viktig nyckel för att kunna driva företag tillsammans.

Hur var det att jobba med Connect?

Genuint bra! Det gav oss flera nyttiga kontakter. Både Språngbrädan och panelen var bra att gå igenom veckan innan vi skulle pitcha, vilket gav väldigt mycket. Vi fick konstruktiv kritik som var nyttigt och vi lärde oss jättemycket. Tufft ibland men det gav oss massor.

Connect har ju ett enormt nätverk, så var roligt att träffa och prata med andra entreprenörer. Vi har blivit hjälpta med massor av tips om investerare och vi har ett större nätverk tack vare Connect.

Tillbaka till alla nyheter