Connect Sverige · Nyheter · ​Wistrand kvalitetssäkrar framtidens företag

​Wistrand kvalitetssäkrar framtidens företag

Wistrand Advokatbyrås engagemang och framtidsfokus är tydligt när det kommer till att hjälpa entreprenörer att växa. Som partner har de möjlighet att följa cirka 50 företag som deltar i Connects tillväxtprogram varje år. Företagen i programmen befinner sig i olika stadier och har olika behov av kompetens där Connects partners har en viktig roll.

Vi tycker det är otroligt givande att få följa företagen genom hela Connects process, vi är med regelbundet och bidrar i kompetenspaneler, följer upp med företagen under programmet och får i urvalspanelen, en bekräftelse på hur mycket de utvecklats. Det känns otroligt berikande för oss att hjälpa företagen att lyckas på sin resa genom att lyfta de juridiska frågeställningar som ett startup-företag måste vara medvetet om, t.ex inför en investeringsrunda, säger Ólafur Steindórsson advokat på Wistrand Advokatbyrå.

För de tidiga företagen är finansiering en viktig del för att lyckas. Företagen i Språngbrädan förbereds genom en urvalspanel, som är en av de mest grundliga granskningarna i landet och en garant för att bolag i rätt fas och rätt förberedda kan presentera inför investerare.

-Det är jätteviktigt att näringslivet är med och stöttar företagen ända från start och lång väg på deras tillväxt. Finansieringsdelen är en väldigt viktig del av företagets tillväxt där den juridiska aspekten och investerarnas perspektiv behövs för att det ska bli en bra affär. För Connect är det otroligt värdefullt att ha partner som är med och stöttar och hjälper entreprenörerna på vägen, så att de kan stärka sina case, säger Therese Folkesson som är ansvarig för investerarnätverket på Connect.

Lära känna framtiden

En annan viktig del i partnerskapet är möjligheten att hänga med i utvecklingen och lära känna framtidens tillväxtbolag.

– Det handlar om att förstå vilken typ av innovation som kommer, vilka affärsmodeller som gäller och hur marknaden förändras vilket ger en annan känsla och förståelse för framtiden. Där kan man hitta ett utbyte som gör att vi tillsammans hjälper framtidens entreprenörer att växa, säger Therese.

Från Startupstar till investerarredo

Wistrand arrangerar årligen en tävling för startup företag; Wistrand Startup Star där Connect är med som partner. Det vinnande företaget får ett medlemskap i Connect och möjligheten att vid rätt tillfälle genomföra tillväxtprogrammet Språngbrädan.

– Vårt engagemang i Connect är en naturlig del av vårt bredare engagemang i startup-sammanhang, där en annan del är vår egen tävling Wistrand Startup Star. Vi har ett jättebra samarbete med Connect, där vi lyfter företag från tävlingen in i Connects program. Vi får kvittot på den utväxlingen när vi sedan får se företagen i urvalspanelen, redo att pitcha för investerare.

Wistrand är huvudpartner till Connect och står årligen värd för flera av Connects aktiviteter. Som partner i Connect finns möjligheter till affärskontakter, kompetensutveckling och synlighet i sammanhang som främjar tillväxt i Sveriges kommande företag. Läs mer om partnerskapet här. 

Wistrand

Tillbaka till alla nyheter