Connect Sverige · Västsverige · Språngbrädan Region Väst

Skala Till Kapital

Skala Till Kapital är en process för företag som vill växa smart och framgångsrikt attrahera VC-kapital för att göra det.

ANSÖK

 

Read this page in English

En process som ingen annan

Connect har ett unikt förhållningssätt till hur man skalar bolag.

Skala Till Kapital kombinerar våra 25 års erfarenhet av vad som gör att företag växer med toppmoderna sätt att resa kapital. Med andra ord, hjälper vi företag accelerera sin tillväxt hållbart utan att gå under i den ökända ”dödens dal”.

Under tre månader arbetar du genom hela din verksamhet tillsammans med experter från nyckelområden och säkerställer att du är redo att skala framgångsrikt med rätt människor och processer på plats.

Både du och ditt bolag kommer känna er redo på riktigt att ta er an VC-kapitalet, och du kommer matcha betydligt bättre mot det kapital som behövs för att ta ditt företag till nästa fas.

Vad är grejen?

Det sägs att det inte finns någon formel för hur man framgångsrikt skalar ett startup. Eller gör det?!

Du behöver knäcka koden för just ditt bolag och hitta dina egna nycklar, men vi kommer att vara med dig hela vägen. Under åren har vi sett för många bra företag göra onödiga misstag och gå under på grund av dem. Inte för att de saknar potential att växa, utan för att de saknar kunskapen, verktygen och stödet som behövs för att se till att företaget är riggat för att lira bra med ett VC.

Så här säkerställer vi att du faktiskt tar ditt företag till nästa nivå och lyckas attrahera rätt VC-kapital…

”The good guys of capital”

Vi hjälper dig professionalisera ditt företag och säkerställa att du är redo för hållbar skalning.

Tillsammans ser vi till att som behöver vara på plats är det snabbare och bättre än om du skulle göra det själv. När allt är på plats exponerar vi ditt bolag på digitala plattformar för kapitalanskaffning där du kan matchas mot rätt kapital snabbt och enkelt – utan att ta några andelar eller procentsatser!

Som sagt, ”good guys”…

Klara, färdiga, gå!

Innan du lägger i högsta växeln på skalningsmaskineriet och ger dig ut på kapitalmarknaden gör du klokt i att validera verksamheten tillsammans med experter.

Vi vill hellre att du fokuserar på att växa ditt företag än lösa dyra problem som du enkelt kunde ha undvikit, så i Skala Till Kapital får du ett handplockat team av experter från vårt omfattande nätverk som validerar hela din värdekedja – från din försäljnings-pipeline och ekonomi till styrelsesammansättning och due diligence.

Vi är med dig hela vägen.

Matchmaker, matchmaker…

En unik del av vårt erbjudande är att du får högkvalitativ exponering och matchmaking på tre av Europas mest banbrytande marknadsplatser för VC-kapital.

Inget Tinder här inte. Ingen slumpmässig ihopkoppling med vilken VC som helst utan vi använder smart, AI-driven matchmaking som noggrant och specifikt matchar dig med högkvalitativa VC-leads från hela Europa.

Vi är matchmakers, inte mäklare.

Välkommen till vuxenbordet

Den due diligence som krävs av VC-bolag är inte att leka med.

Det är en helt ny värld om du är van vid att arbeta med affärsänglar. VC är intresserade av företag med en tillväxtorienterad styrelse och ett noggrant förberett investeringsmemorandum. Vi hjälper dig att förbereda allt på ett professionellt och korrekt rätt, samt säkerställer att allt ser riktigt bra ut innan du och ditt bolag ger er ut på kapitalmarknaden.

Vi finns i din ringhörna när du tar dig an nästa kapitalnivå.

För vem?

Processen är specifikt utformad för företag som tänker skala med hjälp av VC-kapital – och undvika de största fallgroparna längs vägen.

Vi arbetar med företag i alla branscher och regioner i Sverige och du behöver ha:

 • En omsättning/volym på cirka 5-10 miljoner SEK
 • Ett kapitalbehov på 10-90 miljoner SEK
 • En marknadsposition som innebär att du antingen säljer till stora kunder eller har höga volymer
 • Ett registrerat AB i Sverige
 • En viss företagsmognad med en styrelse på plats

Vårt erbjudande

Redo att köra igång? Här är vad Connect erbjuder dig i Skala Till Kapital:

Processen

 • 3 månader
 • Individuell process, inte i grupp
 • 8 workshops
 • Professionell coaching av mentorer & Connect
 • Avslutas med en panel av handplockade kompetenser som ger dig feedback på hela din verksamhet

Matchning mot VC-bolag

 • Kontinuerliga introduktioner med pinpointade VCs

 • 1-4 individuella möten per år

 • Möjligheter till syndikering som faciliteras av Connect

Digitala plattformar

 • Verifierad och highlightad av Connect på tre av Europas mest spännande plattformar för VC-kapital (Höpöhöpö, pitchago, techquity.se*)
 • Tillgång till kapitalmarknader med +6000 investerare

*Techquity tar 1,5 % om de framgångsrikt matchar dig med kapital.

Det praktiska

Så, låt oss sammanfatta. Skala Till Kapital är en unik process skapad för bolag som vill navigera startup-företagandets största fallgropar, attrahera pin-pointat VC-kapital effektivt och skala upp hållbart.

Genom hela processen coachas och valideras ditt företag av experter, och efteråt är du och ditt bolag förberedda på allt det innebär att lansera ditt investeringserbjudande. När du är redo, matchas du med europeiska VC via tre digitala plattformar och får individuella möten arrangerade av Connect.

Pris & Tidsåtgång

 • 26 000 SEK + 2000 SEK för medlemskap i Connect (inklusive medlemskap på de digitala plattformarna).
 • Allt är på engelska (eftersom du kommer att presenteras för investerare över hela Norden och Europa)
 • 3 månaders process + uppföljningar

Tack vare fantastisk support från mentorn och en panel som Connect kunde erbjuda, så blev det fantastiskt.

Vi har blivit mognare i att ta beslut, vi har blivit mognare i att ta hjälp utifrån. Vi har också blivit bättre på att kommunicera kring exempelvis varumärket internt. Jag tror att Connects plattform, den visionen Connect har och den infallsvinkeln Connect har, passar utmärkt för den nyfikna entreprenören och företagaren, passar bolag som vill ta ytterligare ett kliv efter att ha tagit ett kliv och efter att man etablerat sig på en eller flera marknader. Då tror jag att det är fantastiskt!

Gabriel Ghavami

VD och Grundare, GoMo Group

I Evolve har vi har fått värdefull kunskap bl.a om hur vi tar oss an en internationell marknad. 

Vi har värkt fram en kontentstrategi för våra olika intressenter och identifierat vilka resurser som behövs. Inte minst viktigt är hjälpen vi fått inför en ny investeringsrunda, saker att tänka på och vilka investerare vi vill ha.

Katarina Hedbeck

VD Tada Medical AB

För oss har processen gett oss en bra 360° genomgång av vår tillväxtplan, vi är redo att skala upp!

Vi har i flera workshops gått igenom viktiga områden för att kunna ta nästa steg ut i världen.  Den avslutande kompetenspanelen var fantastiskt bra och värdefull för oss på Tendium.

Hannes Dernehl

VD Tendium

Totalt sett står vi betydligt bättre rustade för vår fortsatta resa!

Evolve har varit en mycket nyttig resa som satt fingret på många viktiga punkter som vi nu kan jobba vidare med på ett effektivare sätt. Vi har också en bra bild av när vi ska ta tag i dom och vilka resurser som kommer krävas.

Per Brorson

VD Chgmap

Vilken påverkan på ett bolag har egentligen tankar och strategier kring Klimat?

Vi kunde en hel del om det här området men de insikter vi fick via Evlove hjälpte oss verkligen att vässa både produkt och bolag. Ligger du inte i framkant här kommer ditt bolag inte vara relevant i en väldigt snar framtid.

Fabian Grapengiesser

VD StockRepublic

Nästa entreprenör

Ansök nu!

Vi tar emot ansökningar löpande. Fyll i formuläret så hör vi av oss.

Frågor eller funderingar?

Vår affärscoach och analytiker Pär Rylöv ansvarar för Skala Till Kapital och pratar mer än gärna om uppskalning i allmänhet och processen i synnerhet. Du når honom på par.rylov@connectsverige.se eller 0734-66 57 50.

Våra partners

Vi samarbetar med över 150 partners från hela Sverige. Här nedan ser du ett urval av dem.